ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Αυγούστου 2017
Ιουλίου 2017

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΤΟΥ ΝΑΟΥ

ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά

Εορτή Αγίου Φανουρίου
Τετάρη, 27.8.2014

Φωτογραφίες από την Εορτή

Εσπερινός Αγίου Φανουρίου
του νεοφανούς μάρτυρος, 26.8.2014

Πλήθος κόσμου, ενοριτών και ευλαβών προσκυνητών παρευρέθηκαν στο ιερό παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου, του νεοφανούς μάρτυρος, που πανηγυρίζει στις 27 Αυγούστου και βρίσκεται στην περιοχή Ακροπόλεως στην Λευκωσία. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής του Αγίου Φανουρίου, εψάλη ο εσπερινός και στη συνέχεια ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου, γύρω από το παρεκκλήσι.

Όρθρος και Θεία Λειτουργία Αγίου Φανουρίου
του νεοφανούς μάρτυρος, 27.8.2014

Το πρωί της ημέρας της εορτής του Αγίου Φανουρίου αφού εψάλη ο όρθρος, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία. Στη Θεία Λειτουργία ο πρωτοπρεσβύτερος Μάριος Δημοσθένους κήρυξε τον θείο λόγο και κάλεσε όλους μας να τιμήσουμε τον ΄Αγιο Φανούριο με το να γίνουμε μιμητές του βίου και της ζωής του, ο οποίος ομολόγησε τον Χριστό παρόλα τα βάσανα και τον θάνατο τον οποίον υπέστει. Να μιμηθούμε την αγάπη και την θυσία του προς τον Χριστό αφού η αληθινή τιμή του Αγίου είναι η μίμηση του Αγίου.

΄Οπως χαρακτηριστικά εξήγησε, η εκκλησία είναι ένα πνευματικό νοσοκομείο όπου ο άνθρωπος θεραπεύει την καρδιά του, την καθαρίζει από τα πάθη και τις αδυναμίες ούτως ώστε ακόμα και όταν βρεθεί μπροστά στο μαρτύριο, όπως ο Αγιος Φανούριος αλλά και οι άλλοι μάρτυρες της εκκλησίας, να μπορεί να υπερβαίνει ακόμα και αυτό το ένστικτό της αυτοσυντηρήσεως και να παραδίδει όλο το σώμα του στα μαρτύρια προσμένοντας την τέλεια συνάντηση του μαζί με τον Θεό.

Πλαστήκαμε για να αγιάσουμε, για να ζήσουμε ενωμένοι από την παρούσα ζωή με τον αιώνιο Θεό. Γι αυτό και κοινωνούμε του αχράντου σώματος και του τιμίου αίματος του Χριστού, για να λειτουργεί μέσα στην καρδιά και στην ύπαρξη μας, ο ίδιος ο Θεός, για άλλους καθαρτικά, άλλους φωτιστικά, άλλους αγιαστικά. Αυτός είναι ο σκοπός της ζωής κάθε ορθόδοξου χριστιανού, να αγαπήσει τον Θεό, να θεραπεύσει την καρδιά του έτσι ώστε να κινείται αδιάλειπτα προς τον Θεό, να ζει ο ίδιος ο Χριστός στη καρδιά του εν πνεύματι Αγίω.

΄Ενας αληθινός μιμητής του Αγίου Φανουρίου ήταν και ο κτήτωρας του παρεκκλησίου πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Δημοσθένους και με τις ευχές και πρεσβείες του ευχόμαστε να γίνουμε και εμείς όλοι μιμητές των Αγίων της εκκλησίας μας.

Φωτογραφικό υλικό

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, Τρίτη 26 Αυγούστου 2014


ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014ΑΡΘΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

Διπλωματική Μελέτη

Περισσότερα...

ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑΟ ΑΒΒΑΣ ΙΣΑΑΚ Ο ΣΥΡΟΣ ΚΑΙ
Η ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Αρχιμ. Κύριλλος Κεφαλόπουλος

Ρώτησαν κάποτε ένα γέροντα οι υποτακτικοί του: ''Γέροντα, τι πρέπει να μελετούν οι αρχάριοι στην πνευματική ζωή;

Διαβάστε τη συνέχεια
Η νίκη του θανάτου
δια του θανάτου
Mητροπολίτoυ Σουρόζ Anthony Bloom

Kάθε χρόνο το βράδυ της Aνάστασης και τις σαράντα μέρες που ακολουθούν ψάλλουμε “Xριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας”. Aλλά τι βλέπουμε;

Διαβάστε τη συνέχεια