ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Αυγούστου 2017
Ιουλίου 2017

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΤΟΥ ΝΑΟΥ

ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά

ΕΚΔΡΟΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - 2014

Φωτογραφίες από την εκδρομή

Την Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014 πραγματοποιήθηκε η λήξη της φετινής περιόδου των πνευματικών συνάξεων των μελών του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών της ενορίας Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως με την διοργάνωση προσκυνηματικής εκδρομής.

Στις 8.00 το πρωί μαζεύτηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου όλες οι κυρίες με προορισμό το όμορφο γραφικό χωριό «Λεύκαρα» που βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία της Κύπρου. Πρώτος προορισμός ήταν η Ιερά Μονή Αγίου Μηνά. ‘Ενα γυναικείο μοναστήρι του 15ου αιώνα από τα δημοφιλέστερα της Κύπρου, αφού ο Άγιος Μηνάς θωρείται από τους κατοίκους του νησιού θαυματουργός. Η εκκλησία του Άγιου Μηνά είναι μονόκλιτη καμαροσκέπαστη και βρίσκεται στο κέντρο του μοναστηριακού συγκροτήματος. Αξιόλογες είναι οι τοιχογραφίες των Αγίων Μηνά και Γεωργίου στη νότια και βόρια πλευρά του ναού αντίστοιχα. Στην εκκλησία οι ιερείς έψαλλαν την παράκληση στον ‘Αγιο Μηνά.

Στην συνέχεια μεταβήκαμε στην Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού. Βρίσκεται στην καρδιά του χωριού και χρονολογείται από τον 14ο αιώνα μ.Χ. Χαρακτηριστικό της εκκλησίας είναι το ξυλόγλυπτο εικονοστάσι, στο οποίο υπάρχει αθέατη κρύπτη όπου φυλάγεται ο μεγάλος ασημένιος Σταυρός που, κατά την παράδοση, φέρει κομμάτι από το Τίμιο Ξύλο. Και εδώ οι ιερείς έψαλλαν την παράκληση του Τιμίου Σταυρού.

Ακολούθως είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στα όμορφα πλακοστρωμένα δρομάκια του χωριού και στη γραφική πλατεία των Λευκάρων όπου υπάρχουν αρκετά καταστήματα που πωλούν τα παραδοσιακά λευκαρίτικα κεντήματα.

Η εκδρομή έληξε με ένα καταπληκτικό γεύμα στο εστιατόριο «Το Σπίτι των Ανέμων» στον Κάτω Δρυ των Λευκάρων. Ευχαριστούμε τους ιερείς που διοργάνωσαν και ευλόγησαν με την παρουσία τους την σημερινή εκδρομή, τον πρωτοπρεσβύτερο Μάριος Δημοσθένους και τον Οικονόμο Παύλο Χρίστου. Ευχόμαστε ο Σταυρός του Χριστού να μας ευλογεί και ο ‘Αγιος Μηνάς να πρεσβεύει για όλους μας ενώπιον του Θεού. Καλό Καλοκαίρι.

Επιτροπή Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών
Ενορίας Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως

Φωτογραφικό υλικόΑΡΘΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

Διπλωματική Μελέτη

Περισσότερα...

ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑΟ ΑΒΒΑΣ ΙΣΑΑΚ Ο ΣΥΡΟΣ ΚΑΙ
Η ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Αρχιμ. Κύριλλος Κεφαλόπουλος

Ρώτησαν κάποτε ένα γέροντα οι υποτακτικοί του: ''Γέροντα, τι πρέπει να μελετούν οι αρχάριοι στην πνευματική ζωή;

Διαβάστε τη συνέχεια
Η νίκη του θανάτου
δια του θανάτου
Mητροπολίτoυ Σουρόζ Anthony Bloom

Kάθε χρόνο το βράδυ της Aνάστασης και τις σαράντα μέρες που ακολουθούν ψάλλουμε “Xριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας”. Aλλά τι βλέπουμε;

Διαβάστε τη συνέχεια