ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Αυγούστου 2017
Ιουλίου 2017

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΤΟΥ ΝΑΟΥ

ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά

“ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ”
ΚΥΡΙΑΚΗ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Φωτογραφίες από το γεύμα

Ευχαριστούμε και δοξάζουμε τον Θεό για αυτή την ευκαιρία συνάντησης που διοργανώνει κάθε χρόνο το ευαγές ίδρυμα έργων κοινής ωφελείας ‘Καλός Σαμαρείτης’, για όλους τους συνεργάτες του έργου που επιτελείται στην ενορία Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως.

Το γεύμα αγάπης προσφέρθηκε την Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014 στην αίθουσα ‘Βασιλικό’ του Ιερού Ναού Αγιος Δημήτριος και παρευρέθησαν οι ιερείς, τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών, της Επιτροπής των Ιδρυμάτων «Καλός Σαμαρείτης» και «Σώμα Προστασίας Ορφανών και Απροστατεύτων Παίδων», οι διακόνισσες του ναού, οι ιεροψάλτες, οι διακόνισσες στα νοσηλευτικά ιδρύματα, οι καθηγητές στην Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη και όλοι όσοι αγωνίζονται με ποικίλους τρόπους για να προσφέρουν σε αυτή την ενορία προς δόξα Θεού.

Προς το τέλος του γεύματος ο πρωτοπρεσβύτερος Μάριος Δημοσθένους αναφέρθηκε στον υπέροχο πατερικό λόγο του Αγίου Ιωάννη της Κρονστάνδης: «Το να υπηρετεί κανείς τον Θεό είναι μακαριότης». Εξήγησε ότι το πρώτιστο και μεγαλύτερο όφελος το διεργάζεται ο Θεός μέσα στην καρδιά αυτού που υπηρετεί τον Θεό εφόσον όταν ο άνθρωπος γίνεται ελεήμων, φιλάνθρωπος, μακρόθυμος, κατηχητής και κήρυκας του ευαγγελίου αυτόν που μιμείται είναι τον ίδιο τον Θεό. Είναι μακάριος και ευλογημένος ο άνθρωπος που βρίσκει ένα τρόπο μέσα από την εκκλησία να υπηρετεί τον Θεό διότι η πρώτη που ευλογείται είναι η καρδιά του κάθε ενός που διακονεί.

Αυτή η σύναξη πρόσθεσε, είναι μια καλή ευκαιρία αλληλογνωριμίας, αντλήσεως δύναμης, θάρρους και έμπνευσης από αυτή την μίμηση μας προς τον Θεό και η διακονία μας μέσα από την εκκλησία σκοπό έχει πρώτα να υπηρετεί την πορεία του αγιασμού μας. Ευχήθηκε να ευλογεί ο Θεός τον αγώνα του καθ’ενός μας πρός δόξα Θεού, να γίνεται με ταπείνωση και να καρποφορεί και να μας δίνει μετάνοια να εορτάσουμε την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων.

Το γεύμα αυτό προσφέρεται εις μνήμη του μακαριστού πατρός Σπυρίδωνος, πνευματικού πατέρα και ιδρυτή όλων αυτών των έργων αγάπης της ενορίας, ο οποίος μαρτύρησε και θυσίασε την ζωή του για την αγάπη του Θεού και της ενορίας του και είμαστε βέβαιοι ότι πρεσβεύει για όλους μας στο ουράνιο θυσιαστήριο.

Ευχόμαστε να συνεχίσει ο καθένας μας το έργο της διακονίας του με απώτερο σκοπό να πετύχομε το μοναδικό θέλημα του Θεού, να Τον αγαπήσουμε με όλη μας την καρδιά και τον πλησίον ως ευατόν.

Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα!

Φωτογραφικό υλικόΑΡΘΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

Διπλωματική Μελέτη

Περισσότερα...

ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑΟ ΑΒΒΑΣ ΙΣΑΑΚ Ο ΣΥΡΟΣ ΚΑΙ
Η ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Αρχιμ. Κύριλλος Κεφαλόπουλος

Ρώτησαν κάποτε ένα γέροντα οι υποτακτικοί του: ''Γέροντα, τι πρέπει να μελετούν οι αρχάριοι στην πνευματική ζωή;

Διαβάστε τη συνέχεια
Η νίκη του θανάτου
δια του θανάτου
Mητροπολίτoυ Σουρόζ Anthony Bloom

Kάθε χρόνο το βράδυ της Aνάστασης και τις σαράντα μέρες που ακολουθούν ψάλλουμε “Xριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας”. Aλλά τι βλέπουμε;

Διαβάστε τη συνέχεια