ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Αυγούστου 2017
Ιουλίου 2017

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΤΟΥ ΝΑΟΥ

ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά

ΛΗΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ - 2014

Φωτογραφίες από την λήξη

Συν Θεώ και με τις πρεσβείες του Αγίου Δημητρίου και τις ευχές των πατέρων της ενορίας μας, φθάσαμε στο τέλος και αυτής της κατηχητικής χρονιάς!

Το Σάββατο, 17 Μαΐου 2014 αφού μαζεύτηκαν το πρωί όλα τα παιδιά στην εκκλησία για την καθιερωμένη προσευχή, ο πρωτοπρεβύτερος Μάριος Δημοσθένους εν όψει της τελευταίας κατηχητικής σύναξης είχε την ευκαιρία να απευθύνει ωφέλιμες συμβουλές στα παιδιά. Πρωτίστως συγχάρηκε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους για την προσέλευση τους κάθε Σάββατο στο κατηχητικό αφού με την παρουσία τους δείχνουν ότι έχουν θέλουν να έχουν πρώτον τον Χριστό μέσα στην καρδιά και στην ζωή τους. Ο άνθρωπος, πρόσθεσε, δεν μπορεί να ζήσει μόνο με την υλική τροφή αλλά έχει ανάγκη να γεμίσει την ψυχή του με πνευματική τροφή και αυτή είναι ο λόγος του Θεού και ο ίδιος ο Χριστός. Ευχήθηκε λοιπόν στα παιδιά να κρατούν μέσα στην καρδιά τους όλους αυτούς τους πνευματικούς λόγους και ιστορίες που άκουσαν κατά την διάρκεια της κατηχητικής χρονιάς γιατί όπως εύστοχα ανέφερε είναι ένας πολύτιμος θησαυρός και κάποια στιγμή μέσα στην ζωή τους θα αποφέρει καλούς και ευλογημένους καρπούς για τους ίδιους και την οικογένεια τους.

Αργότερα τα παιδιά μαζεύτηκαν στην αίθουσα «Βασιλικό» του ναού, όπου η πρεσβυτέρα Μαρία Δημοσθένους οργάνωσε με περισσή αγάπη και χαρά τραγούδια και μουσικές συνθέσεις που παρουσίασαν τα παιδιά του κατηχητικού στο πιάνο, κιθάρα, βιολί και φλάουτο. Στο τέλος τα παιδιά απόλαυσαν εύγεστες πίτσες και παγωτά!

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση.

Ο Αγιος Δημήτριος πάντα να σας ευλογεί και να σας προσέχει.

Κατηχητική Ομάδα

Ενορίας Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως

Φωτογραφικό υλικόΑΡΘΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

Διπλωματική Μελέτη

Περισσότερα...

ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑΟ ΑΒΒΑΣ ΙΣΑΑΚ Ο ΣΥΡΟΣ ΚΑΙ
Η ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Αρχιμ. Κύριλλος Κεφαλόπουλος

Ρώτησαν κάποτε ένα γέροντα οι υποτακτικοί του: ''Γέροντα, τι πρέπει να μελετούν οι αρχάριοι στην πνευματική ζωή;

Διαβάστε τη συνέχεια
Η νίκη του θανάτου
δια του θανάτου
Mητροπολίτoυ Σουρόζ Anthony Bloom

Kάθε χρόνο το βράδυ της Aνάστασης και τις σαράντα μέρες που ακολουθούν ψάλλουμε “Xριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας”. Aλλά τι βλέπουμε;

Διαβάστε τη συνέχεια