ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Αυγούστου 2017
Ιουλίου 2017

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΤΟΥ ΝΑΟΥ

ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Φωτογραφίες από την μικρή πανήγυρη του Αγίου Φανουρίου.

Εσπερινός Αγίου Φανουρίου του νεοφανούς μάρτυρος.

Πολλοί ενορίτες και προσκυνητές παρευρέθησαν στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου του νεοφανούς μάρτυρος που πανηγυρίζει στις 27 Αυγούστου και βρίσκεται στην περιοχή Ακροπόλεως στη Λευκωσία. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής του Αγίου Φανουρίου τελέστηκε η ακολουθία του εσπερινού και μικρή λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου γύρω από το παρεκκλήσι.

Όρθρος και Θεία Λειτουργία Αγίου Φανουρίου του νεοφανούς μάρτυρος.

Το πρωί της ημέρας της εορτής του Αγίου Φανουρίου τελέσθηκε ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια ο πρωτοπρεσβύτερος Μάριος Δημοσθένους κήρυξε τον θείο λόγο και κάλεσε όλους μας να τιμήσουμε τον ΄Αγιο Φανούριο με το να γίνουμε μιμητές του. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η πραγματική και αληθινή μίμηση του αγίου είναι η τήρηση των εντολών του ευαγγελίου και η θυσιαστική - μαρτυρική αγάπη προς τον Θεό.

Οι άγιοι με την χάρη και την ενέργεια του Θεού αλλά και με την δική τους πίστη προς τον Χριστό μη θέλοντας να τον απαρνηθούν έδωσαν όχι μόνο την ζωή τους αλλά και το μαρτύριο τους για την δόξα και την αγάπη του Χριστού. Μετά ο ίδιος ο Χριστός, όπως υποσχέθηκε, αντάμειψε αυτούς τους μάρτυρες και τους αγίους Του, που άλλοι μαρτυρούν για την αγάπη του Χριστού όχι από μαρτύρια ανθρώπων αλλά όμως μέσα σε πνευματικά μαρτύρια μέσα σε άσκηση όπως οι όσιοι και οι ασκητές.

Ο Θεός θαυμάστωσε τον μεγαλομάρτυρα νεοφανή Αγιο Φανούριο, στον οποίο προστρέχουμε, όχι μόνο με το θαυματουργικό χάρισμα και το χάρισμα της διακρίσεως και της προφητείας αλλά όμως και με το μέγιστο χάρισμα της θεολογίας που δίνει σε όλους τους αγίους; που είναι να υμνούν και να δοξολογούν τον Θεό αενάως μέσα στην καρδιά τους και να μιλούν για την αγάπη προς τον Χριστό η οποία τους εμπνέει για το μαρτύριο. Στο τέλος ευχήθηκε σε όλους να αγωνιζόμαστε να καλλιεργούμε την αγάπη προς τον Χριστό, τον θείο έρωτα προς τον Χριστό και με τότε με βεβαιότητα θα προγεύομαστε την βασιλεία του Θεού η οποία αρχίζει μέσα από την καρδιά μας από την παρούσα ζωή και πορεύεται προς την αιώνια.

Με την σειρά μας ευχαριστούμε και ζητούμε τις πρεσβείες του αείμνηστου πρωτοπρεσβύτερου Σπυρίδωνα Δημοσθένους, ενός αληθινού μιμητή του Αγίου Φανουρίου, που με την θυσιαστική και μαρτυρική αγάπη του προς το Θεό φρόντισε να κτιστεί το όμορφο αυτό παρεκκλήσι για να δοξάζεται το όνομα του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού και να βρίσκει παρηγοριά και δύναμη στον αγώνα του από τον παντοδύναμο Θεό κάθε πιστός που συμμετέχει στις ιερές ακολουθίες που τελούνται στο ναό.
Φωτογραφίες από τον Εσπερινό.Φωτογραφίες από την Θεία Λειτουργία.Φωτογραφίες από την Παράκληση.ΑΡΘΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

Διπλωματική Μελέτη

Περισσότερα...

ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑΟ ΑΒΒΑΣ ΙΣΑΑΚ Ο ΣΥΡΟΣ ΚΑΙ
Η ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Αρχιμ. Κύριλλος Κεφαλόπουλος

Ρώτησαν κάποτε ένα γέροντα οι υποτακτικοί του: ''Γέροντα, τι πρέπει να μελετούν οι αρχάριοι στην πνευματική ζωή;

Διαβάστε τη συνέχεια
Η νίκη του θανάτου
δια του θανάτου
Mητροπολίτoυ Σουρόζ Anthony Bloom

Kάθε χρόνο το βράδυ της Aνάστασης και τις σαράντα μέρες που ακολουθούν ψάλλουμε “Xριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας”. Aλλά τι βλέπουμε;

Διαβάστε τη συνέχεια