ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Αυγούστου 2017
Ιουλίου 2017

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΤΟΥ ΝΑΟΥ

ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά

ΕΚΔΡΟΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
19 ΜΑΪΟΥ 2015

Φωτογραφίες από την Εκδρομή.

Την Τρίτη, 19 Μαΐου 2015 διοργανώθηκε η εκδρομή του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών της ενορίας Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως με την ευκαιρία της λήξης των πνευματικών συνάξεων για το τρέχον έτος.

Το πρωί, στις 8.30πμ, συγκεντρώθηκαν στο ναό του Αγίου Δημητρίου πέραν των 50 γυναικών για μια προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Κύκκου και ένα ενδιάμεσο σταθμό στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Λαμπαδιστή (που αρχικά ήταν μοναστήρι) και βρίσκεται λίγο έξω από το γραφικό χωριό Καλοπαναγιώτης.

Η εκδρομή συνεχίστηκε με ένα πλούσιο γεύμα στο πολύ όμορφο χωριό του Πεδουλά και στην επιστροφή μας σταματήσαμε για ένα προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου της Στέγης στη Κακοπετριά.

Στο Μοναστήρι του Κύκκου όλοι είχαμε την ευλογία να προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας μας, που σύμφωνα με την παράδοση είναι έργο του Αποστόλου Λουκά. Εκεί προσευχηθήκαμε στη Παναγία, έχοντας την βεβαία ελπίδα ότι για τα εν Θεώ αιτήματα μας θα μεσιτεύει για όλους μας ως μητέρα του Θεού και Σωτήρα μας, Ιησού Χριστού.

Ευχαριστούμε θερμά τους ιερείς που διοργάνωσαν και ευλόγησαν με την παρουσία τους την σημερινή εκδρομή, τον πρωτοπρεσβύτερο Μάριο Δημοσθένους και τον οικονόμο Παύλο Χρίστου. Την ευχή τους να έχουμε.

Ευχόμαστε η Παναγία να ευλογεί και να ενδυναμώνει τον κάθε ένα μας στον καθημερινό μας αγώνα με απώτερο στόχο τον αγιασμό μας.

Καλό και ευλογημένο Καλοκαίρι.Φωτογραφικό υλικόΑΡΘΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

Διπλωματική Μελέτη

Περισσότερα...

ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑΟ ΑΒΒΑΣ ΙΣΑΑΚ Ο ΣΥΡΟΣ ΚΑΙ
Η ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Αρχιμ. Κύριλλος Κεφαλόπουλος

Ρώτησαν κάποτε ένα γέροντα οι υποτακτικοί του: ''Γέροντα, τι πρέπει να μελετούν οι αρχάριοι στην πνευματική ζωή;

Διαβάστε τη συνέχεια
Η νίκη του θανάτου
δια του θανάτου
Mητροπολίτoυ Σουρόζ Anthony Bloom

Kάθε χρόνο το βράδυ της Aνάστασης και τις σαράντα μέρες που ακολουθούν ψάλλουμε “Xριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας”. Aλλά τι βλέπουμε;

Διαβάστε τη συνέχεια