ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Αυγούστου 2017
Ιουλίου 2017

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΤΟΥ ΝΑΟΥ

ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά

“Γεύμα Αγάπης”
Κυριακή 13.12.2015


Φωτογραφίες από την εορτή.

Το Ευαγές ‘Ιδρυμα ‘Εργων Κοινής Ωφελείας «Καλός Σαμαρείτης", διοργάνωσε και φέτος το καθιερωμένο γεύμα για όλα τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής, των μελών των ιδρυμάτων της ενορίας αλλά και για άλλους συνεργάτες που διακονούν προς δόξα Θεού στο έργο της ενορίας Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως. Το γεύμα προσφέρθηκε στην αίθουσα «Βασιλικό» του ναού την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Μάριος Δημοσθένους αφού ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες για την παρουσία τους πρόσθεσε ότι διοργανώνεται αυτό το γεύμα σαν συναπάντημα των συνεργατών στο ενοριακό έργο.Αναφερόμενος στον αγιοπατερικό λόγο του Αγίου Ιωάννη της Κρονστάνδης: «Το να υπηρετεί κανείς τον Θεό είναι μακαριότης», εξήγησε ότι με οποιοδήποτε τρόπο διακονεί κανείς την εκκλησία είναι σαν να υπηρετεί τον Θεό και ότι όταν κάποιος διακονεί τον πλησίον ο πρώτος που οφελείται είναι αυτός που διακονεί. Γιατί γίνεται αιτία να μαλακώνει η καρδιά και η ύπαρξη μας και να γίνεται δεκτική στο πόνο και στην ανάγκη των συνανθρώπων μας.Στην εκκλησία εξήγησε, δεν είμαστε απλά εθελοντές παρόλο που ελεύθερα προσφέρουμε. Διακονούμε στην εκκλησία μέσα σ’ αυτό το πνεύμα; ότι πρωτίστως διακονούμε τον πλησίον και εφόσον είμαστε εικόνες Θεού ο πλησίον τον οποίον διακονούμε είναι ο ίδιος ο Χριστός.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι σήμερα ζούμε σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί ο φόβος και η αγωνία για το τι θα γίνει στην πατρίδα μας και στο κόσμο και το μήνυμα της ελπίδας το οποίο καλούμαστε να δώσουμε προς τους ανθρώπους που διακονούμε είναι η ελπίδα στον Χριστό. ‘Οτι ο γλυκύτατος Ιησούς τελικά θα κυριαρχήσει στον κόσμο αλλά πρωτίστως και στην καρδιά μας όταν ζούμε μέσα στα μυστήρια της εκκλησίας και κοινωνούμε του Σώματος και του Αίματος του Χριστού.

‘Ετσι λοιπόν αυτό το συναπάντημε συνεργατών είναι μια ευκαιρία αλληλογνωριμίας αλλά και αντλήσεως δύναμης ο ένας από τον άλλον έτσι ώστε όταν διακονούμε να μεταδίδουμε αυτό το μήνυμα και να μην αφήνουμε κανέναν άνθρωπο να απογοητεύεται ή να πιστεύει ότι τελικά θα χαθούμε ή θα χάσουμε. Διότι ο άνθρωπος που έχει στο κέντρο της ύπαρξης του τον Θεό ποτέ δεν χάνεται αλλά ζει πλήρης στο παρόντα χρόνο και συνάμα πορεύεται μέσα στην αιωνιότητα ενωμένος μαζί με τον Θεό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεύμα αυτό προσφέρεται εις μνήμη του πατρός Σπυρίδωνος Δημοσθένους, ιδρυτή όλων των έργων αγάπης της ενορίας, ο οποίος θυσίασε την ζωή του για την αγάπη του Θεού και της ενορίας του και ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του. Τον παρακαλούμε να προσεύχεται στο Ουράνιο Θυσιαστήριο για όλα αυτά τα οποία κληροδότησε σε όλους μας έτσι ώστε δι ευχών του να δοξάζεται και να υμνείται το όνομα του Θεού.

Αιωνία του η μνήμη.

Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους!

Φωτογραφικό υλικόΑΡΘΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

Διπλωματική Μελέτη

Περισσότερα...

ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑΟ ΑΒΒΑΣ ΙΣΑΑΚ Ο ΣΥΡΟΣ ΚΑΙ
Η ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Αρχιμ. Κύριλλος Κεφαλόπουλος

Ρώτησαν κάποτε ένα γέροντα οι υποτακτικοί του: ''Γέροντα, τι πρέπει να μελετούν οι αρχάριοι στην πνευματική ζωή;

Διαβάστε τη συνέχεια
Η νίκη του θανάτου
δια του θανάτου
Mητροπολίτoυ Σουρόζ Anthony Bloom

Kάθε χρόνο το βράδυ της Aνάστασης και τις σαράντα μέρες που ακολουθούν ψάλλουμε “Xριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας”. Aλλά τι βλέπουμε;

Διαβάστε τη συνέχεια