ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Αυγούστου 2017
Ιουλίου 2017

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΤΟΥ ΝΑΟΥ

ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ "Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ"
KYRIAKH 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Φωτογραφίες από την τελετή.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015 αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία η τελετή λήξεως των μαθημάτων αγιογραφίας της Σχολής «Άγιος Λουκάς». Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν όλη την διάρκεια του έτους από τη Βυζαντινή Ακαδημία Κύπρου σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε ομιλίες από τον υπεύθυνο της Σχολής πρωτοπρεσβύτερο Δημοσθένη Δημοσθένους, τον προϊστάμενο του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου πρωτοπρεσβύτερο Μάριο Δημοσθένους και την κ Νίτσα Νικολαίδου η οποία διδάσκει στη Σχολή. Ακολούθησε η απονομή των διπλωμάτων αγιογραφίας και προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους παρευρισκομένους.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου πρωτοπρεσβύτερος Μάριος Δημοσθένους ανέφερε ότι μέσα από την αγιογραφία μαθαίνουν τα παιδιά να αποτυπώνεται μέσα στην έμφορη και γόνιμη καρδιά τους το άγιο, το όμορφο, το ωραίο και να έχουν πρότυπο μίμησης που είναι ο ίδιος ο Χριστός, η Παναγία και οι ΄Αγιοι. Εξήγησε ότι είναι σημαντικό να έχει μπροστά του ένα παιδί μια εικόνα ως πρότυπο και να προσπαθεί να την αγιογραφήσει σε μια εποχή όπου έχουν διαστραφεί οι αξίες και έχει χαθεί η έννοια του ωραίου αφού τα παιδιά σήμερα δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν τι είναι όμορφο και τι είναι άσχημο, διότι μέσα από τις αγίες εικόνες ο άνθρωπος δέχεται θεία ενέργεια.

Βλέποντας την εικόνα μπροστά του ένα παιδί χαράσσει μέσα στη καρδιά του ένα προορισμό τον οποίο μπορεί να του δώσει μόνον η εκκλησία. Είναι η υπέρφυση κατάσταση, η κατάσταση της αγιότητας, η κατάσταση την οποία μπορεί να βιώσει ο άνθρωπος μόνον μέσα στην εκκλησία χάριτι Θεού και συνεργία του ανθρώπου. Αυτό λοιπόν που τυπώνεται πρώτα μέσα στη καρδιά του παιδιού είναι η αγάπη προς τον Χριστό και γιαυτό που μας προόρισε; να γίνουμε άγιοι διότι Αυτός είναι άγιος.

Ευχόμαστε στους υπεύθυνους διδασκάλους της Σχολής να καλλιεργούν αυτό το φρόνημα στις αγνές και όμορφες ψυχές των παιδιών που τους εμπιστεύεται η πρόνοια του Θεού.

Ο Θεός μαζί μας.


Φωτογραφικό υλικόΑΡΘΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

Διπλωματική Μελέτη

Περισσότερα...

ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑΟ ΑΒΒΑΣ ΙΣΑΑΚ Ο ΣΥΡΟΣ ΚΑΙ
Η ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Αρχιμ. Κύριλλος Κεφαλόπουλος

Ρώτησαν κάποτε ένα γέροντα οι υποτακτικοί του: ''Γέροντα, τι πρέπει να μελετούν οι αρχάριοι στην πνευματική ζωή;

Διαβάστε τη συνέχεια
Η νίκη του θανάτου
δια του θανάτου
Mητροπολίτoυ Σουρόζ Anthony Bloom

Kάθε χρόνο το βράδυ της Aνάστασης και τις σαράντα μέρες που ακολουθούν ψάλλουμε “Xριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας”. Aλλά τι βλέπουμε;

Διαβάστε τη συνέχεια