ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Αυγούστου 2017
Ιουλίου 2017

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΤΟΥ ΝΑΟΥ

ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΣΑΪ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

Το ίδρυμα «Καλός Σαμαρείτης» διοργάνωσε την ετήσια εκδήλωση στην αίθουσα «Βασιλικό» του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως, την εβδομάδα της Τυρινής, το απόγευμα της Τετάρτης στις 18 Φεβρουαρίου 2015.

Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία της κ Νίτσας Νικολαΐδου, Γραμματέας του Σώματος Προστασίας Ορφανών Παίδων, η οποία αναφέρθηκε στη πολύτιμη προσφορά του ιδρύματος στα έργα της εκκλησίας μέσα από ποικίλες δραστηριότητες.

Ακολούθησε πνευματική ομιλία του πρωτοπρεσβύτερου Κυριακού Κυριάκου, εφημέριος στον Ι.Ν Αγίας Παρασκευής στη Κάτω Λακατάμια, με θέμα: "Δίκαιοι και αμαρτωλοί στη πύλη της μετάνοιας - Μορφές του Τριωδίου". Όπως εξήγησε το Τριώδιο είναι ένα λειτουργικό βιβλίο που περιέχει τις ακολουθίες της περιόδου που αρχίζουν από την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο και τόνισε ότι αν ενστερνιστούμε το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου ουσιαστικά μπαίνουμε στο δρόμο της σωτηρίας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους ήρωες των παραβολών της έναρξης του Τριωδίου αρχίζοντας από τον Τελώνη και Φαρισαίο, τον άσωτο υιό που ενώ ζει στην αμαρτία θυμάται την απόλυτη αγάπη του Πατέρα του και επιστρέφει με μετάνοια και στη μέλλουσα κρίση όπου ο Χριστός έβαλε μια μοναδική προϋπόθεση - το κριτήριο της αγάπης προς τον κάθε άνθρωπο αφού στο πρόσωπο του κάθε ανθρώπου που βοηθούμε είναι ο ίδιος ο Χριστός.

Εν κατακλείδι τόνισε ότι σημασία έχει να έχουμε αγάπη, υπομονή και συγχώρεση, να κάνουμε δηλαδή χώρο στη καρδιά μας για τον συνάνθρωπο μας. Μας προέτρεψε να μη σταθούμε στα τυπικά, στα εξωτερικά στοιχεία αλλά να βάλουμε τον εαυτό μας απέναντι από τους ήρωες του Τριωδίου και να αγωνιστούμε να τους μοιάσουμε στη μετάνοια και συγχωρητικότητα.

Στο τέλος ο πρωτοπρεσβύτερος Μάριος Δημοσθένους πρόσθεσε ότι αν δεν μπούμε στην εκκλησία ταπεινά με μετάνοια και εξομολόγηση για να συντρίψουμε το είδωλο του εαυτού μας, της καρδιάς μας, δεν θα ζήσουμε τον Θεό. Θα ακούμε για Αυτόν αλλά δεν θα τον ζήσουμε. Αν όμως βάλουμε ως μέτρο της ζωής μας τον Χριστό ούτε θα αδικήσουμε ούτε θα αδικηθούμε αλλά θα δικαιωθούμε όχι από τα έργα μας αλλά από τον ίδιον το Θεόν.

Στο τέλος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και ιδιαίτερα για την βοήθεια την οποία προσφέρουν προς τον πλησίον μέσα από τα έργα της ενορίας και προέτρεψε να συνεχίζουμε τον καλόν αγώνα ο οποίος είναι θεάρεστος και ευλογημένος από τον Θεό. Ευχήθηκε όπως το πνεύμα της Σαρακοστής να γίνει πράξη έτσι ώστε όλοι να φθάσουμε την Αγία Κυριακή του Πάσχα και να βιώσουμε μέσα στη Θεία Κοινωνία τον ίδιο τον Χριστό, να μας δείχνει τον αληθινό τρόπο ζωής μέσα στην εκκλησία.

Καλή Σαρακοστή και Καλό Στάδιο Αρετών!

Φωτογραφικό υλικόΑΡΘΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

Διπλωματική Μελέτη

Περισσότερα...

ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑΟ ΑΒΒΑΣ ΙΣΑΑΚ Ο ΣΥΡΟΣ ΚΑΙ
Η ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Αρχιμ. Κύριλλος Κεφαλόπουλος

Ρώτησαν κάποτε ένα γέροντα οι υποτακτικοί του: ''Γέροντα, τι πρέπει να μελετούν οι αρχάριοι στην πνευματική ζωή;

Διαβάστε τη συνέχεια
Η νίκη του θανάτου
δια του θανάτου
Mητροπολίτoυ Σουρόζ Anthony Bloom

Kάθε χρόνο το βράδυ της Aνάστασης και τις σαράντα μέρες που ακολουθούν ψάλλουμε “Xριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας”. Aλλά τι βλέπουμε;

Διαβάστε τη συνέχεια