ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Αυγούστου 2017
Ιουλίου 2017

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΤΟΥ ΝΑΟΥ

ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά

“ΚΟΨΙΜΟ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ”
ΠΕΜΠΤΗ, 1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

Την Πέμπτη, 1η Ιανουαρίου 2015, μετά μετά την Θεία Λειτουργία για την εορτή του Μεγάλου Βασιλείου και την δοξολογία για την πρώτη ημέρα του έτους, όπως συνηθίζεται ακολούθησε το κόψιμο της βασιλόπιττας από το ιερατείο του ναού στην αίθουσα «Βασιλικό» του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως.

Αφού διαβάστηκε η ευχή της βασιλόπιτας από τους ιερείς του ναού, ο πρωτοπρεσβύτερος Μάριος Δημοσθένους εκ μέρους των ιερέων της εκκλησιαστικής επιτροπής και του προσωπικού της εκκλησίας ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και ευλογημένα.

Στη συνέχεια προέτρεψε όλους μας να ζητήσουμε από τον Θεό να ευλογήσει την χρονιά μας και τις καρδιές μας έτσι ώστε να είναι καρποφόρες πνευματικά και ευχήθηκε να μας δώσει ο Θεός δύναμη ψυχής να αποδεχτούμε με ειρήνη και αγάπη το δικό Του θέλημα, ό,τι ο ίδιος επιτρέψει να διαβούμε μέσα σε όλη την χρονιά, χαρούμενο ή λυπημένο, τόσο για την πατρίδα μας αλλά και για τον καθένα μας προσωπικά, για όλη μας πνευματική πορεία και ζωή. Να μας δώσει ο Θεός αυτή την δύναμη ψυχής που θα οδηγήσει τον καθένα μας στον αληθινό του προορισμό, που είναι η αιώνια σχέση του μαζί με τον Θεό.

Στο τέλος οι ιερείς του ναού μοίρασαν σε όλους από ένα κομμάτι βασιλόπιττα και ακολούθησε η κλήρωση δώρων για τους λαχνούς που έχουν διατεθεί εκ μέρους του Ιδρύματος «Καλός Σαμαρείτης».

Ευχόμαστε καλό νέον έτος και ευλογημένο.

Φωτογραφικό υλικόΑΡΘΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

Διπλωματική Μελέτη

Περισσότερα...

ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑΟ ΑΒΒΑΣ ΙΣΑΑΚ Ο ΣΥΡΟΣ ΚΑΙ
Η ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Αρχιμ. Κύριλλος Κεφαλόπουλος

Ρώτησαν κάποτε ένα γέροντα οι υποτακτικοί του: ''Γέροντα, τι πρέπει να μελετούν οι αρχάριοι στην πνευματική ζωή;

Διαβάστε τη συνέχεια
Η νίκη του θανάτου
δια του θανάτου
Mητροπολίτoυ Σουρόζ Anthony Bloom

Kάθε χρόνο το βράδυ της Aνάστασης και τις σαράντα μέρες που ακολουθούν ψάλλουμε “Xριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας”. Aλλά τι βλέπουμε;

Διαβάστε τη συνέχεια