ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Αυγούστου 2017
Ιουλίου 2017

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΤΟΥ ΝΑΟΥ

ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά

“Γεύμα Αγάπης”
Εκκλησία Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Με την χάρη του Θεού και τις ευχές των πατέρων το Ευαγές ‘Ιδρυμα ‘Εργων Κοινής Ωφελείας «Καλός Σαμαρείτης" διοργάνωσε και φέτος «Γεύμα Αγάπης» για όλα τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής, των μελών των ιδρυμάτων της ενορίας και για πολλούς άλλους συνεργάτες που διακονούν στην ενορία Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως. Το γεύμα προσφέρθηκε στην αίθουσα «Βασιλικό» του ναού την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016.

Μετά το γεύμα ο προιστάμενος του ναού, πρωτοπρεσβύτερος Μάριος Δημοσθένους μίλησε σε όλους τους παρευρισκομένους και τόνισε ότι σκοπός της ζωής μας είναι να γίνουμε αληθινά τέκνα του Θεού τα οποία αγαπούν να λατρεύουν τον Θεό και την Εκκλησία. Ο Θεός είναι γνήσιος και αληθινός πατέρας και αυτή είναι η αληθινή σχέση που πρέπει να έχει ο κάθε Χριστιανός μαζί με τον Θεό και πρέπει να μας χαρακτηρίζει όλους.

Ως πρόσωπα διακονούμε από τις διάφορες θέσεις μέσα στην εκκλησία, ο καθένας από εκεί που έχει κληθεί να διακονήσει, όχι γιατί περιμένουμε ανταπόδοση από τον Θεό αλλά γιατί θέλουμε να μάθουμε να Τον αγαπούμε και θέλουμε να μάθουμε να δίνουμε την καρδιά μας, την ύπαρξη μας, όλη μας την ζωή στον Θεό. Ετσι λοιπόν είτε διακονούμε μέσα από την ψαλτική, τον ευπρεπισμό του ναού, τα Ιδρύματα, την διακονία των ασθενών ή οποιαδήποτε άλλη διακονία αυτό που πρέπει να μας καθορίζει είναι αυτή η αγάπη προς τον Θεό και προς τον πλησίον ως τον εαυτό μας. Και όπως λέει ο ‘Αγιος Ιωάννης της Κροστάνδης: «Το να υπηρετεί κανείς τον Θεό είναι μια μακαριότης» είναι δηλαδή μια μεγάλη ευλογία και μια πληρότητα μέσα στη καρδιά του ανθρώπου.

Στο τέλος πρόσθεσε ότι αυτό το γεύμα είναι κοινωνία προσώπων που αγαπούν τον Θεό και μια καλή ευκαιρία αλληλογνωριμίας, αντλήσεως δύναμης, θάρρους, στήριξης και έμπνευσης ο ένας από τον άλλον για την αγάπη προς τον Θεό, την εκκλησία και προς τον πλησίον.

Με την ευκαιρία αυτή νοιώθουμε και εμείς την ανάγκη να αναφερθούμε σε ένα πρότυπο ανθρώπου που εμπνεόταν από την αγάπη του Θεού, στον μακαριστό πατέρα Σπυρίδωνα ο οποίος δημιούργησε στην ενορία με την προσφορά όλων των συνεργατών του, ένα ευρύ φάσμα έργων αγάπης. Αυτό το γεύμα λοιπόν αφιερώνεται ως ένα μνημόσυνο και τον παρακαλούμε να πρεσβεύει αενάως για όλους μας στο Ουράνιο Θυσιαστήριο.

Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους!Φωτογραφικό υλικόΑΡΘΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

Διπλωματική Μελέτη

Περισσότερα...

ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑΟ ΑΒΒΑΣ ΙΣΑΑΚ Ο ΣΥΡΟΣ ΚΑΙ
Η ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Αρχιμ. Κύριλλος Κεφαλόπουλος

Ρώτησαν κάποτε ένα γέροντα οι υποτακτικοί του: ''Γέροντα, τι πρέπει να μελετούν οι αρχάριοι στην πνευματική ζωή;

Διαβάστε τη συνέχεια
Η νίκη του θανάτου
δια του θανάτου
Mητροπολίτoυ Σουρόζ Anthony Bloom

Kάθε χρόνο το βράδυ της Aνάστασης και τις σαράντα μέρες που ακολουθούν ψάλλουμε “Xριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας”. Aλλά τι βλέπουμε;

Διαβάστε τη συνέχεια