ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Αυγούστου 2017
Ιουλίου 2017

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΤΟΥ ΝΑΟΥ

ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Φωτογραφίες.

Με ιεροπρέπεια τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ο Εσπερινός της Αναστάσεως μαζί με την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Τα προεόρτια της Αναστάσεως.

Δεν έχουμε ακούσει τον Καλό Λόγο της Αναστάσεως που είναι «Τὴν ἀνάστασίν σου, Χριστὲ Σωτήρ, Ἄγγελοι ὑμνοῦσιν ἐν οὐρανοῖς, καὶ ἡμᾶς τοὺς ἐπὶ γῆς καταξίωσον ἐν καθαρᾷ καρδίᾳ σὲ δοξάζειν» διότι ο Καλός Λόγος θα ακουστεί απόψε στον όρθρο της Αναστάσεως.

Στο κήρυγμα του ο πρωτοπρεσβυτέρος Μάριος Δημοσθένους αναφέρθηκε ότι είμαστε ένα βήμα πριν την μεγάλη εορτή της Αναστάσεως. Αφού είδαμε τα Φρικτά Πάθη, την Σταύρωση, την Ταφή, αναμένουμε αυτό το μεγάλο γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού. Και απομένει στον καθένα μας να κάνουμε μια ενδοσκόπιση και να κοιτάξουμε βαθειά μέσα στην καρδιά μας αν γνωρίζουμε τι πραγματικά μας έχει προσφέρει ο Χριστός με την Σταύρωση και την Ανάσταση Του. Χωρίς αυτά θα ήταν μάταια η πίστη μας και χωρίς ελπίδα Αναστάσεως. Χωρίς αληθινή πίστη στο Πρόσωπο του Χριστού, στην Σταύρωση αλλά όμως και στην Ανάσταση Του, ο άνθρωπος πεθαίνει χωρίς ελπίδα.

Προέτρεψε όλους μας αυτή η ημέρα να είναι μια καινούργια αρχή σχέσης με την μυστηριακή ζωή της εκκλησίας. Η πίστη μας να μην είναι τα διαλείμματα της καθημερινής μας ζωής, να μην είναι το έθιμο αλλά όμως να είναι ολόκληρη η ζωή μας. Η εκκλησία να μην είναι ένα πάρεργο στη ζωή μας αλλά ο Χριστός πρέπει να είναι όλη η ύπαρξη μας, όλη η καρδιά μας, το κέντρο της ζωής μας. Αληθινά ζει ο άνθρωπος ο οποίος μέσα στη καρδιά του έχει μορφωμένο από το πνεύμα το άγιο τον ίδιο τον Χριστό αλλιώς απλά ζει περιμένοντας να ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής του και μια μέρα να πεθάνει χωρίς ελπίδα, χωρίς Χριστό, χωρίς Ανάσταση.

Δεν αλλάζει κατά πολύ η ζωή του ανθρώπου όταν τοποθετεί τον Χριστό μέσα στην ύπαρξη του. Ο άνθρωπος θεραπεύεται στο σώμα της εκκλησίας και από τη στιγμή που εννοεί αυτή την θεραπεία της καρδιάς του, αρχίζει να βλέπει το πως ελευθερώνεται, το πως μπορεί να ζήσει αληθινά τον Θεό και βεβαιώνεται ότι το τέλος δεν είναι ο θάνατος αλλά η Ανάσταση.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗΦωτογραφικό υλικόΑΡΘΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

Διπλωματική Μελέτη

Περισσότερα...

ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑΟ ΑΒΒΑΣ ΙΣΑΑΚ Ο ΣΥΡΟΣ ΚΑΙ
Η ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Αρχιμ. Κύριλλος Κεφαλόπουλος

Ρώτησαν κάποτε ένα γέροντα οι υποτακτικοί του: ''Γέροντα, τι πρέπει να μελετούν οι αρχάριοι στην πνευματική ζωή;

Διαβάστε τη συνέχεια
Η νίκη του θανάτου
δια του θανάτου
Mητροπολίτoυ Σουρόζ Anthony Bloom

Kάθε χρόνο το βράδυ της Aνάστασης και τις σαράντα μέρες που ακολουθούν ψάλλουμε “Xριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας”. Aλλά τι βλέπουμε;

Διαβάστε τη συνέχεια