ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Αυγούστου 2017
Ιουλίου 2017

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΤΟΥ ΝΑΟΥ

ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΞΟΧΗ
«ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΡΑ»
ΠΕΔΟΥΛΑΣ, ΙΟΥΛIΟΣ 2016

Φωτογραφίες από την εξοχή.

Η ενορία Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως φιλοξένησε με πολλή αγάπη στις κτιριακές εγκαταστάσεις της παιδικής εξοχής «Αγγελική Χαρά» τα παιδιά της κατηχητικής κίνησης της ενορίας μας για να περάσουν ευχάριστα και ξέγνοιαστα λίγες ημέρες στο όμορφο και δροσερό βουνό του Πεδουλά.

Το πρόγραμμα ψυχαγωγίας των παιδιών καταρτίστηκε με πατερική αγάπη από τον πρωτοπρεσβύτερο Μάριο Δημοσθένους, με γνώμονα πάντοτε την πνευματική τους ωφέλεια.

Στην παιδική εξοχή τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ποικιλία δραστηριοτήτων όπως χειρονακτικές κατασκευές και ζωγραφιές, έμαθαν να μπλέκουν κομποσχοίνι και να λένε την ευχούλα «Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησον Με», έμαθαν να τραγουδούν χριστιανικά τραγουδάκια, περπάτησαν στην όμορφη φύση του βουνού, προσκύνησαν τις χαριτωμένες εκκλησίες του Πεδουλά, και απόλαυσαν την χαρά των ομαδικών παιχνιδιών.

Την μεγαλύτερη ωφέλεια προσέφερε στα παιδιά η μετοχή τους στο μυστήριο της ιεράς εξομολογήσεως και της Θείας Λειτουργίας αφού όλα τα παιδιά είχαν την ευλογία να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων. Επίσης εμπειρία Θεού για τα παιδιά ήταν και οι αγιοπνευματικές ομιλίες των ιερέων μας όπου οι καρδιές τους άκουσαν λόγο Θεού καθώς και η πρωινή και βραδυνή προσευχή με την ευχή του Ιησού στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ιερείς μας που με την καθημερινή τους παρουσία και καθοδήγηση και με την τέλεση του αγιασμού την πρώτη ημέρα, ευλόγησαν όλες τις μέρες της εξοχής. Επίσης ευχαριστούμε τις πρεσβυτέρες Λίζα και Μαριλένα που φρόντισαν με πολύ κόπο και αγάπη το καθημερινό πρόγραμμα διατροφής και γενικής φροντίδας των παιδιών και κατηχητών.

Τέλος ευχαριστούμε πάλιν και πολλάκις τον Χριστό μας που μας χάρισε, τόσο στα παιδιά όσο και σε εμάς τους κατηχητές, μια ιδιαίτερα ευλογημένη πνευματική εμπειρία και χαρά τις λίγες αυτές μέρες που είμασταν στην «Αγγελική Χαρά».

Υπεραγία Θεοτόκε Σώσον Ημάς!
‘Αγιε του Θεού Δημήτριε πρέσβευε υπέρ ημών!

Η κατηχητική ομάδα της ενορίας
Αγίου Δημητρίου ΑκροπόλεωςΦωτογραφικό υλικόΑΡΘΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

Διπλωματική Μελέτη

Περισσότερα...

ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑΟ ΑΒΒΑΣ ΙΣΑΑΚ Ο ΣΥΡΟΣ ΚΑΙ
Η ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Αρχιμ. Κύριλλος Κεφαλόπουλος

Ρώτησαν κάποτε ένα γέροντα οι υποτακτικοί του: ''Γέροντα, τι πρέπει να μελετούν οι αρχάριοι στην πνευματική ζωή;

Διαβάστε τη συνέχεια
Η νίκη του θανάτου
δια του θανάτου
Mητροπολίτoυ Σουρόζ Anthony Bloom

Kάθε χρόνο το βράδυ της Aνάστασης και τις σαράντα μέρες που ακολουθούν ψάλλουμε “Xριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας”. Aλλά τι βλέπουμε;

Διαβάστε τη συνέχεια