ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Αυγούστου 2017
Ιουλίου 2017

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΤΟΥ ΝΑΟΥ

ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2016
“Κόψιμο Βασιλόπιττας”


Φωτογραφίες.

Την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016, μετά την Θεία Λειτουργία για την εορτή του Μεγάλου Βασιλείου, ακολούθησε η καθιερωμένη συγκέντρωση πιστών και ενοριτών στην αίθουσα «Βασιλικό» του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως, για το κόψιμο της βασιλόπιττας και την κλήρωση δώρων για τους λαχνούς που έχουν διατεθεί εκ μέρους του Ιδρύματος «Καλός Σαμαρείτης».

Αφού διαβάστηκε από τους ιερείς η ευχή της βασιλόπιτας, ο πρωτοπρεσβύτερος Μάριος Δημοσθένους ευχήθηκε σε όλους η νέα χρονιά να είναι ευλογημένη από τον Θεό και να μας βρίσκει καθημερινά έτοιμους να αντιμετωπίζουμε ό,τι οικονομεί ο Θεός μέσα στην χάρη του και μέσα στη δική του σοφία και πρόνοια για τον καθέναν μας.

Ο Αββά Ησύχιος έλεγε χαρακτηριστικά ότι ο άνθρωπος για να μπορέσει να προοδεύσει πνευματικά θα πρέπει να αφήσει το παρελθόν στο έλεος του Θεού, το μέλλον στη πρόνοια Του και να ζήσει το παρόν μέσα στην αγάπη Του. Μέσα στη σοφία του γνώριζε αυτός ο άγιος ότι αυτό που ο άνθρωπος μπορεί να ορίσει είναι μόνον το παρόν. Αλλά όμως και μέσα στην ανθρώπινη σοφία γνωρίζει ο άνθρωπος ότι Αυτός που ορίζει το μέλλον είναι αυτός που προνοεί και εργάζεται για το μέλλον μας και αυτός είναι μόνον ο Θεός. Σήμερα δυστυχώς αντιβαίνει η ανθρώπινη βούληση και το ανθρώπινο θέλημα στη πρόνοια του Θεού, στον ίδιο τον Θεό βασικά και έτσι ο κόσμος διαλύεται και καταστρέφεται.

Έτσι λοιπόν εισερχόμενοι στο νέο έτος πρέπει να προσπαθήσουμε να το ζήσουμε μέσα στην αγάπη του Θεού, με εμπιστοσύνη στη πρόνοια Του και για τον τόπο μας αλλά και για τον κάθενα μας ξεχωριστά. Να κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας να διορθώσουμε τον ευατό μας και να φέρουμε τον Χριστό ένοικο μέσα στη καρδιά μας, μέσα στη ψυχή μας, μέσα στην ύπαρξη μας. Να θέλουμε ο Χριστός να καθοδηγεί τα βήματα μας. Αν δεν Τον ακούμε γιατί δεν έχουμε αυτή την λεπτότητα της συνείδησης και την καθαρότητα της καρδιάς, έχουμε τον νόμο Του που μας άφησε ως οδηγό για να ζούμε μέσα στην αγάπη του και στο άγιο θέλημα Του.

Ευχήθηκε σε όλους αυτά που προαναφέρθησαν να είναι η πορεία μας για την νέα χρονιά έτσι ώστε να είμαστε αληθινά σύγχρονοι άνθρωποι. Και σύγχρονος άνθρωπος είναι ο άγιος ο οποίος διδάσκεται από τα λάθη του και παραδίδεται με εμπιστοσύνη και μετανοία στο έλεος του Θεού, πορεύεται το μέλλον με εμπιστοσύνη στη πρόνοια του Θεού και ζει την κάθε μέρα μέσα στην αγάπη του Θεού.

Ευχόμαστε λοιπόν σε όλους αυτή η χρονιά να έχει μόνον ΧΡΙΣΤΟ!

ΑΜΗΝ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
ΚΟΨΙΜΟ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ
ΑΡΘΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

Διπλωματική Μελέτη

Περισσότερα...

ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑΟ ΑΒΒΑΣ ΙΣΑΑΚ Ο ΣΥΡΟΣ ΚΑΙ
Η ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Αρχιμ. Κύριλλος Κεφαλόπουλος

Ρώτησαν κάποτε ένα γέροντα οι υποτακτικοί του: ''Γέροντα, τι πρέπει να μελετούν οι αρχάριοι στην πνευματική ζωή;

Διαβάστε τη συνέχεια
Η νίκη του θανάτου
δια του θανάτου
Mητροπολίτoυ Σουρόζ Anthony Bloom

Kάθε χρόνο το βράδυ της Aνάστασης και τις σαράντα μέρες που ακολουθούν ψάλλουμε “Xριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας”. Aλλά τι βλέπουμε;

Διαβάστε τη συνέχεια