ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Αυγούστου 2017
Ιουλίου 2017

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΤΟΥ ΝΑΟΥ

ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά

«Διακονία Αγάπης»
Ενορία Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως
Συνάντηση Διακονισσών για Θέματα Υγιεινής
Παρασκευή, 9.12.2016

Φωτογραφίες από την συνάντηση.

Την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016 στις 6.00μμ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία παρουσίαση εκ μέρους στελεχών του Μακάρειου Νοσοκομείο σε όλες τις ομάδες της «Διακονίας Αγάπης» της ενορίας Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως. Η «Διακονία Αγάπης», με την επίβλεψη του προϊστάμενου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου πρωτοπρεσβύτερου Μάριου Δημοσθένους, απαρτίζεται από ομάδες γυναικών που διακονούν ασθενείς σε απογευματινές ώρες στο Μακάρειο Νοσοκομείο καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή και στο Ογκολογικό Κέντρο, Τρίτη και Πέμπτη.

Η παρουσίαση άρχισε εκ μέρους της κ Σωτηρούλας Παπά, νοσηλεύτρια λοιμώξεων στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Κύριο θέμα της παρουσίασης ήταν η κατάρτιση όλων των κυριών που διακονούν ασθενείς σε θέματα πρόληψης και ελέγχου των νοσοκομειακών λοιμώξεων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σωστή τήρηση των κανόνων υγιεινής των χεριών που αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία πρόληψης των νοσοκομειακών λοιμώξεων καθώς και στην ασφάλεια των τροφίμων που προσφέρονται στους ασθενείς.

Σττο τέλος της παρουσίασης ο Διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου κ Χριστόδουλος Καισής με την σειρά του αναφέρθηκε στη σημασία πρόληψης και αποφυγής μετάδοσης μικροβίων και ακολούθως συγχάρηκε όλες τις ομάδες της διακονίας για το έργο που επιτελούν προς δόξα Θεού και για την αγάπη του πονεμένου συνανθρώπου μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ Χριστόδουλο Καισή καθώς και την κ Σωτηρούλα Παπά για την στοχευμένη παρουσίαση και ενημέρωση όλων των διακονισσών «Διακονίας Αγάπης» σε σημαντικά θέματα Υγιεινής τόσο για την προσωπική τους ασφάλεια όσο και για τους ασθενείς που διακονούν.

Εκ μέρους των ομάδων «Διακονίας Αγάπης»
Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως.Φωτογραφικό υλικόΑΡΘΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

Διπλωματική Μελέτη

Περισσότερα...

ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑΟ ΑΒΒΑΣ ΙΣΑΑΚ Ο ΣΥΡΟΣ ΚΑΙ
Η ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Αρχιμ. Κύριλλος Κεφαλόπουλος

Ρώτησαν κάποτε ένα γέροντα οι υποτακτικοί του: ''Γέροντα, τι πρέπει να μελετούν οι αρχάριοι στην πνευματική ζωή;

Διαβάστε τη συνέχεια
Η νίκη του θανάτου
δια του θανάτου
Mητροπολίτoυ Σουρόζ Anthony Bloom

Kάθε χρόνο το βράδυ της Aνάστασης και τις σαράντα μέρες που ακολουθούν ψάλλουμε “Xριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας”. Aλλά τι βλέπουμε;

Διαβάστε τη συνέχεια