ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Αυγούστου 2017
Ιουλίου 2017

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΤΟΥ ΝΑΟΥ

ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΕΩΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»
Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

Φωτογραφίες.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Μαίου 2017 στην αίθουσα «Βασιλικό» του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου η τελετή λήξεως των μαθημάτων Αγιογραφίας της Σχολής «Άγιος Λουκάς». Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν σε μικρούς και μεγάλους όλη την διάρκεια του έτους από τη Βυζαντινή Ακαδημία Κύπρου σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε ομιλίες από τον υπεύθυνο της Σχολής πρωτοπρεσβύτερο Δημοσθένη Δημοσθένους, τον προϊστάμενο του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου πρωτοπρεσβύτερο Μάριο Δημοσθένους και την κ Νίτσα Νικολαίδου η οποία διδάσκει στη Σχολή.

Στην ομιλία του ο πρωτοπρεσβύτερος Μάριος Δημοσθένους αναφέρθηκε ότι μέσα από την αγιογραφία κρύβονται πολλά πνευματικά ωφέλη στην διαμόρφωση του προσώπου και του χαρακτήρα του ανθρώπου. Οπως γνωρίζουμε σκοπός του ανθρώπου μέσα στην πνευματική ζωή είναι να μαζέψει την διασπασμένη του ύπαρξη και να στραφεί αποκλειστικά στον Θεό. Αυτό επιτυγχάνεται και μέσα από την αγιογραφία. Ένα παιδί που αγιογραφεί έχει ως πρότυπο το όμορφο, το ωραίο το αξιοπρεπές και αυτό βάζει ως στόχο στο μυαλό και στη καρδιά του να είναι το ίδιο και γι’αυτόν. Επίσης η ενασχόληση με την αγιογραφία βοηθά το παιδί να μάθει να συγκεντρώνει τον νου του για να ζωγραφίσει και ακολούθως να χαρεί με το αποτέλεσμα ότι δημιούργησε.

Βλέπουμε λοιπόν τα ποικίλα ωφέλη που μεταδίδονται στα παιδιά μέσα από την θυσία του κόπου και του χρόνου του πατέρα Δημοσθένη εμπνευστή της Σχολής Αγιογραφίας, της κ Νίτσας αλλά και όσων προσφέρουν στην Σχολή για να διδάξουν αγιογραφία στα παιδιά. Είμαστε βέβαιοι ότι η αγάπη τους γι’ αυτό το μεγάλο και σπουδαίο έργο που επιτελούν μέσα από την Βυζαντινή Αγιογραφία θα καρποφορήσει μέσα στις καρδιές των παιδιών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των διπλωμάτων αγιογραφίας από τους ιερείς του ναού και προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους παρευρισκομένους.

Ο Θεός μαζί μας.

Φωτογραφικό υλικόΑΡΘΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

Διπλωματική Μελέτη

Περισσότερα...

ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑΟ ΑΒΒΑΣ ΙΣΑΑΚ Ο ΣΥΡΟΣ ΚΑΙ
Η ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Αρχιμ. Κύριλλος Κεφαλόπουλος

Ρώτησαν κάποτε ένα γέροντα οι υποτακτικοί του: ''Γέροντα, τι πρέπει να μελετούν οι αρχάριοι στην πνευματική ζωή;

Διαβάστε τη συνέχεια
Η νίκη του θανάτου
δια του θανάτου
Mητροπολίτoυ Σουρόζ Anthony Bloom

Kάθε χρόνο το βράδυ της Aνάστασης και τις σαράντα μέρες που ακολουθούν ψάλλουμε “Xριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας”. Aλλά τι βλέπουμε;

Διαβάστε τη συνέχεια