ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Αυγούστου 2017
Ιουλίου 2017

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΤΟΥ ΝΑΟΥ

ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Εσπερινός της Ανάστασης
15 Απριλίου 2017

Φωτογραφίες.

Τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ο Εσπερινός της Αναστάσεως, η προετοιμασία βασικά για την αποψινή λαμπρή εορτής της Αναστάσεως. Την Ανάσταση θα την γιορτάσουμε απόψε όταν θα ακούσουμε τον Καλό Λόγο «Τὴν ἀνάστασίν σου, Χριστὲ Σωτήρ, Ἄγγελοι ὑμνοῦσιν ἐν οὐρανοῖς, καὶ ἡμᾶς τοὺς ἐπὶ γῆς καταξίωσον ἐν καθαρᾷ καρδίᾳ σὲ δοξάζειν». Γιαυτό και όρισαν οι πατέρες αυτή την ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου να είναι το μόνο Σάββατο όλου του χρόνου που τηρείται αυστηρή νηστεία.

Στο κήρυγμα του ο προιστάμενος του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου, πρωτοπρεσβυτέρος Μάριος Δημοσθένους αναφέρθηκε ότι πλησιάζουμε προς το τέλος αυτή της μεγάλης πορείας του μεγάλου σταδίου της Σαρακοστής. Και ετοιμαζόμαστε πνευματικά να εορτάσουμε την εορτή των εορτών, την λαμπρή πανήγυρη της Ανάστασης του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού. Που όπως αναφέρουν οι πατέρες έγινε αιτία και προσδοκία της δικής μας Ανάστασης και βεβαιότητας της πνευματικής μας Ανάστασης.

Προέτρεψε λοιπόν όλους μας, ο Χριστός να μην είναι στη ζωή μας ως παράδοση και ως έθιμο. Ο Χριστός ζητά να είναι όλη μας η ζωή και να είναι η καρδιά μας δοσμένη στον Θεό. Καλούμαστε να Τον αγαπήσουμε και να του δώσουμε την πρώτη θέση μέσα στην καρδιά μας, πάνω από οτιδήποτε άλλο γήινο.

Ας βάλουμε λοιπόν ως στόχο μέσα από την φετινή Ανάσταση να έχουμε τον Χριστό αναστημένο μέσα στην καρδιά μας αλλά όμως να Τον έχουμε πρώτο μέσα στην ύπαρξη μας. Ετσι να είναι Αυτός ο οποίος μέσα από τις εντολές Του θα μας καθαρίζει, θα μας αγιάζει και θα μας φωτίζει. Αμήν.

«ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ»Φωτογραφικό υλικόΑΡΘΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

Διπλωματική Μελέτη

Περισσότερα...

ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑΟ ΑΒΒΑΣ ΙΣΑΑΚ Ο ΣΥΡΟΣ ΚΑΙ
Η ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Αρχιμ. Κύριλλος Κεφαλόπουλος

Ρώτησαν κάποτε ένα γέροντα οι υποτακτικοί του: ''Γέροντα, τι πρέπει να μελετούν οι αρχάριοι στην πνευματική ζωή;

Διαβάστε τη συνέχεια
Η νίκη του θανάτου
δια του θανάτου
Mητροπολίτoυ Σουρόζ Anthony Bloom

Kάθε χρόνο το βράδυ της Aνάστασης και τις σαράντα μέρες που ακολουθούν ψάλλουμε “Xριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας”. Aλλά τι βλέπουμε;

Διαβάστε τη συνέχεια