ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Αυγούστου 2017
Ιουλίου 2017

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΤΟΥ ΝΑΟΥ

ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά

Παιδική Εξοχή
«ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΡΑ», ΠΕΔΟΥΛΑΣ
Αγόρια, 30 /6– 4/72017
Κορίτσια, 4-8/7/2017

Φωτογραφίες.

Πραγματοποιήθηκε και φέτος με την βοήθεια του Θεού η «Παιδική Εξοχή» για τα παιδιά του κατηχητικού της ενορίας Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως. Η ενορία μας φιλοξένησε στο όμορφο δροσερό βουνό του Πεδουλά με χαρά και περισσή αγάπη παιδιά του Δημοτικού και Γυμνασίου για να περάσουν λίγες ημέρες σε μια ξέγνοιαστη ατμόσφαιρα και εμποτισμένη από την χάρη και ευλογία του Θεού.

Με πατρική αγάπη καταρτίστηκε από τον προΐστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου πρωτοπρεσβύτερο Μάριο Δημοσθένους, το καθημερινό πρόγραμμα ψυχαγωγίας των παιδιών με πρώτιστο γνώμονα πάντοτε την πνευματική τους ωφέλεια. Μεταξύ 30 Ιουνίου και 4 Ιουλίου φιλοξενήθηκαν τα αγόρια και στις 4 Ιουλίου με 8 Ιουλίου τα κορίτσια. Θέμα της φετινής «Παιδικής Εξοχής» ήταν: Ο Χριστός, η Ζωή μας!

Στην «Παιδική Εξοχή» τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ωφεληθούν με την επικοινωνία και συναναστροφή τους μέσα από μια ποικιλία δραστηριοτήτων όπως χειρωνακτικές κατασκευές, ζωγραφιές, έμαθαν να μπλέκουν κομποσχοίνι, να τραγουδούν χριστιανικά τραγουδάκια, περπάτησαν στην όμορφη φύση του βουνού, προσκύνησαν τις χαριτωμένες εκκλησίες του Πεδουλά και απόλαυσαν την χαρά των ομαδικών παιχνιδιών.

Μεγάλη ωφέλεια πήραν όλα τα παιδιά με την μετοχή τους στο μυστήριο της ιεράς εξομολογήσεως και της Θείας Λειτουργίας αφού είχαν την ευλογία να κοινωνήσουν των Aχράντων Mυστηρίων. Επίσης εμπειρία Θεού για τα παιδιά ήταν και οι αγιοπνευματικές ομιλίες των ιερέων μας καθώς και η κοινή πρωινή και βραδυνή προσευχή με την ευχούλα «Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, Ελέησον Ημάς».

Ευχαριστούμε πολύ τους ιερείς της ενορίας μας για την καθημερινή τους παρουσία, προσευχή, αγάπη και καθοδήγηση. Επίσης ευχαριστούμε όλες τις κυρίες που διακόνησαν με πολύ κόπο στην κουζίνα και φρόντισαν γενικά ό,τι χρειαζόμασταν όλοι μας, μικροί και μεγάλοι.

Τέλος ευχαριστούμε πάλιν και πολλάκις τον Χριστό μας, που μας χάρισε πλούσια την χάρη Tου και στη φετινή «Παιδική Εξοχή» αφήνοντας μέσα στις καρδιές μας μια πληρότητα χαράς και εμπειρίας Θεού.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, Η ΖΩΗ ΜΑΣ!!!
Από την Κατηχητική Ομάδα
Ενορίας Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως

Φωτογραφικό υλικόΑΡΘΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

Διπλωματική Μελέτη

Περισσότερα...

ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑΟ ΑΒΒΑΣ ΙΣΑΑΚ Ο ΣΥΡΟΣ ΚΑΙ
Η ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Αρχιμ. Κύριλλος Κεφαλόπουλος

Ρώτησαν κάποτε ένα γέροντα οι υποτακτικοί του: ''Γέροντα, τι πρέπει να μελετούν οι αρχάριοι στην πνευματική ζωή;

Διαβάστε τη συνέχεια
Η νίκη του θανάτου
δια του θανάτου
Mητροπολίτoυ Σουρόζ Anthony Bloom

Kάθε χρόνο το βράδυ της Aνάστασης και τις σαράντα μέρες που ακολουθούν ψάλλουμε “Xριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας”. Aλλά τι βλέπουμε;

Διαβάστε τη συνέχεια