ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Αυγούστου 2017
Ιουλίου 2017

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΤΟΥ ΝΑΟΥ

ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά

«ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ»
Κόψιμο Βασιλόπιτας
ΚΥΡΙΑΚΗ, 1/1/2017

Φωτογραφίες

Την Κυριακή, 1η Ιανουαρίου 2017, μετά την Θεία Λειτουργία για την εορτή του Μεγάλου Βασιλείου και την δοξολογία για την πρώτη ημέρα του έτους, στην αίθουσα «Βασιλικό» του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως, πραγματοποιήθηκε μια μικρή σύναξη πιστών για το κόψιμο της βασιλόπιττας.

Αφού διαβάστηκε η ευχή της βασιλόπιτας από τους ιερείς του ναού, ο προϊστάμενος του ναού πρωτοπρεσβύτερος Μάριος Δημοσθένους απήυθυνε μερικές ευχές με την ευκαιρία του νέους έτους.

Το κάθε νέος έτος, η κάθε ημέρα, η κάθε στιγμή την οποία ο Θεός μας χαρίζει πρέπει για όλους μας, ως πιστοί ορθόδοξοι Χριστιανοί που στοχεύουμε στην Ουράνια Βασιλεία του Θεού, να είναι ευκαιρία δοξολογίας, ευχαριστίας και παράκλησης προς τον Θεό να ανοίξει την καρδιά μας. Ούτως ώστε να πληρωθεί, να γεμίσει με την χάρη του Αγίου Πνεύματος που θα μορφώσει τον Χριστό και εκεί θα γίνεται καθημερινά εορτή και πανήγυρις.

Ο άνθρωπος που θα βιώσει εμπειρικά αυτή την κατάσταση θα προσδιορίζει με εμπιστοσύνη την αγωνία του στα χέρια του Θεού. Από μέσα του δεν θα πηγάζει απελπισία ό,τι και αν επιτρέψει ο Θεός να γίνει. Μέσα του κάθε στιγμή θα γεννιέται μια ελπίδα, η οποία γεννά την πίστη και την αγάπη προς τον Θεό. Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να είναι ο καθένας μας και πρέπει να το βάλουμε ως στόχο μας το νέο έτος να καλλιεργήσουμε την καρδιά μας μέσα από τον εκκλησιασμό και την μετοχή μας στα μυστήρια να είναι καθημερινά πόθος μας η μετάνοια και η στροφή μας προς τον Θεό. Αν αυτό πράξουμε, τότε θα είμαστε ευλογημένοι.

Ο Θεός μαζί μας, να μας ευλογεί και να μας ενισχύει.
Καλή Χρονιά σε όλους.ΑΡΘΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

Διπλωματική Μελέτη

Περισσότερα...

ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑΟ ΑΒΒΑΣ ΙΣΑΑΚ Ο ΣΥΡΟΣ ΚΑΙ
Η ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Αρχιμ. Κύριλλος Κεφαλόπουλος

Ρώτησαν κάποτε ένα γέροντα οι υποτακτικοί του: ''Γέροντα, τι πρέπει να μελετούν οι αρχάριοι στην πνευματική ζωή;

Διαβάστε τη συνέχεια
Η νίκη του θανάτου
δια του θανάτου
Mητροπολίτoυ Σουρόζ Anthony Bloom

Kάθε χρόνο το βράδυ της Aνάστασης και τις σαράντα μέρες που ακολουθούν ψάλλουμε “Xριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας”. Aλλά τι βλέπουμε;

Διαβάστε τη συνέχεια