ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Αυγούστου 2017
Ιουλίου 2017

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΤΟΥ ΝΑΟΥ

ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά

ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΣΤΟ ΜΑΚΑΡΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Φωτογραφικό υλικό

Πολλές φορές, σχεδόν καθημερινά, ακούμε από τους ασθενείς ή και επισκέπτες στο νοσοκομείο να μας λένε «Να ξέρετε ότι μας βοηθάτε πολύ που έρχεστε εδώ» ή «Αυτό που κάνετε είναι πολύ καλό να το συνεχίσετε» ή «Μα σοβαρά υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τέτοια πράγματα ακόμα! Αυτό που δίνετε νομίζετε ότι είναι μικρό αλλά σε μας είναι πολύ μεγάλο».

Αυτά ακούγονται εδώ και πολλά χρόνια. Η διακονία αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Συνεχίζεται γιατί εκεί που πάμε ανάμεσα μας βρίσκεται ο Χριστός. Ο Χριστός που μας ευλογεί όλους, ασθενείς και διακόνισσες, και μας κάνει να αισθανόμαστε μεταξύ μας την αγάπη, την υπομονή, το κουράγιο, την πίστη, την ελπίδα, την ζωή.

Η διακονία αυτή πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή, από η ώρα 4:00μ.μ. μέχρι 6:00μ.μ. Μαζευόμαστε 3 με 4 άτομα διαφορετικά κάθε μέρα, ετοιμάζουμε τα εδέσματα που προσφέρουμε και ξεκινούμε με την ευλογία των πατέρων της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου, να διακονήσουμε τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται μια στιγμή διαφορετική. Όλες οι κοπέλες που στελεχώνουμε τις καθημερινές ομάδες διακονίας περιμένουν κάθε φορά με προσμονή την ημέρα της διακονίας μας. Και ο λόγος είναι γιατί δίνουμε ένα κομματάκι γλύκισμα, ένα καφέ και μια μικρή ευλογία (προσευχητάριο, παράκληση, πνευματικό βιβλίο, έντυπο) από την εκκλησία μας και παίρνουμε πίσω μια τεράστια πνευματική ωφέλεια που συμπληρώνει την ζωή μας μέσα στην εκκλησία.

Παράλειψη μας θα ήταν να μην αναφερθούμε και στον μακαριστό π.Σπυρίδωνα που άρχισε αυτή την διακονία, καθώς και στην στήριξη του π.Μάριου, προς τις διακόνισσες, για την συνέχιση της διακονίας. Επίσης σημαντική είναι η υποστήριξη του κόσμου που μας προμηθεύει με τα διάφορα υλικά που χρειαζόμαστε για να επιτευχθεί η διακονία αγάπης μας όσο το δυνατό καλύτερα.

Από τις ομάδες Διακονίας ΑγάπηςΦωτογραφικό υλικόΑΡΘΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

Διπλωματική Μελέτη

Περισσότερα...

ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑΟ ΑΒΒΑΣ ΙΣΑΑΚ Ο ΣΥΡΟΣ ΚΑΙ
Η ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Αρχιμ. Κύριλλος Κεφαλόπουλος

Ρώτησαν κάποτε ένα γέροντα οι υποτακτικοί του: ''Γέροντα, τι πρέπει να μελετούν οι αρχάριοι στην πνευματική ζωή;

Διαβάστε τη συνέχεια
Η νίκη του θανάτου
δια του θανάτου
Mητροπολίτoυ Σουρόζ Anthony Bloom

Kάθε χρόνο το βράδυ της Aνάστασης και τις σαράντα μέρες που ακολουθούν ψάλλουμε “Xριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας”. Aλλά τι βλέπουμε;

Διαβάστε τη συνέχεια