ΣΧΟΛΙΑ

Εδώ μπορείτε να μας στείλετε
τα σχόλια και
τις εισηγήσεις σας

ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ
ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Ιουνίου 2024
Μαΐου 2024

HOLY
SERVICES

June 2024
April 2024


ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
ΤΟΥ ΜΗΝΑ


ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά


«ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΑΓΑΠΗΣ»
Ιδρύματος ο Καλός Σαμαρείτης
Ενορία Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως
Εκπαίδευση Μελών της Διακονίας
Αθήνα, Απρίλιος 2017

Φωτογραφίες.

Μεταξύ 26-30 Απριλίου 2017 μετέβησαν στην Αθήνα εννέα μέλη της «Διακονίας Αγάπης» του Ιδρύματος ο Καλός Σαμαρείτης μαζί με τον υπεύθυνο της Διακονίας και προιστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου πρωτοπρεσβύτερο π.Μάριο Δημοσθένους με στόχο εκπαιδευτικές συναντήσεις σε θέματα διακονίας προς τους ασθενείς συνανθρώπους μας.

Τα μέλη που συμμετείχαν στις εν λόγω εκπαιδευτικές συναντήσεις διακονούν στην Λευκωσία στο Μακάρειο Νοσοκομείο, στο Ογκολογικό Κέντρο και Κατ’ οίκον Φροντίδα. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε σε δύο μέρη και συμπεριελάμβανε συναντήσεις, ξενάγηση στους χώρους των Ιδρυμάτων και επισκέψεις σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

Στο πρώτο μέρος περιελάμβανε συναντήσεις με έμπειρα μέλη της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» η οποία είναι ένα Μη Κερδοσκοπικό Εκκλησιαστικό Ιδρυμα και λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Εμπνευστής και Πρόεδρος του Ιδρύματος είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κκ Νικόλαος.

Σκοπός της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» είναι η προσφορά στήριξης, ανακούφισης και ελπίδας στους ασθενείς με καρκίνο που κατοικούν στην περιοχή των Μεσογαίων και της Λαυρεωτικής. Δεν αντικαθιστά τη θεραπεία που ακολουθεί ο ασθενής αλλά παρέχεται συμπληρωματικά με αυτή και στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε όλη την χρονική περίοδο της νόσου. Η λειτουργία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» εστιάζεται:
α)   Κατ’οίκον φροντίδα
β)   Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης των ασθενών και
γ)   Παροχή ολοκληρωμένης και εξειδικευμένης φροντίδας στον υπό κατασκευή
      Ξενώνα (Hospice) για ασθενείς τελικού σταδίου στα Σπάτα.

Το δεύτερο μέρος της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε με έμπειρα μέλη του Συλλόγου «Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εμπνευστής και υπεύθυνος είναι ο πρωτοπρεσβύτερος π.Βασίλειος Κοντογιάννης, εφημέριος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείων Αθηνών. Η Διακονία αυτή δραστηριοποιείται στα:
α)  Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Αττικής προσφέροντας στοιχειώδη φροντίδα σε      μοναχικούς ασθενείς (παιδιά και ενήλικες) και
β)  Κατ’οίκον φροντίδα και συντροφιά σε μοναχικούς ανθρώπους.

Η συμμετοχή των μελών της «Διακονίας Αγάπης» στις εκπαιδευτικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα είχε σημαντική ωφέλεια και η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Στις εκπαιδευτικές συναντήσεις έγινε λεπτομερή ενημέρωση όσον αφορά στο τρόπο λειτουργίας, οργάνωσης και διαχείρισης της Διακονίας εκ μέρους και των δύο Ιδρυμάτων με έμφαση στη σημασία και φροντίδα που παρέχουν σε θέματα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης των εθελοντών που διακονούν ασθενείς. Επίσης μέσα από τις συζητήσεις που ακολούθησαν μεταξύ των μελών ήταν έκδηλη η ωφέλεια από την ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα στήριξης και προσέγγισης των εθελοντών στη φροντίδα των ασθενών.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε ο ένθερμος ζήλος και ενθουσιασμός, η θυσία και αγάπη όλων όσων διακονούν τους ανθρώπους που πάσχουν, η συνεργασία και ομαδικότητα μεταξύ των εθελοντών καθώς και η συνεχής προσπάθεια τους να κάνουν τους ασθενείς που διακονούν να νοιώθουν επιθυμητοί και αγαπητοί. Είναι πράγματι ένα μοναδικό έργο που προσφέρεται στην Αθήνα τόσο από την «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» όσο και από την «Εθελοντική Διακονία Ασθενών»!

Επιθυμία μας είναι η συνεχής επικοινωνία και συνεργασία και με τα δύο Ιδρύματα και η συμμετοχή μελών της «Διακονίας Αγάπης» σε μελλοντικά σεμινάρια που διοργανώνονται στην Αθήνα και απευθύνονται στους νέους εθελοντές διακονίας με στόχο την σωστή προετοιμασία και κατάρτιση τους.

Η φιλοξενία και φροντίδα εκ μέρους και των δύο Ιδρυμάτων ήταν άριστη και ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας από όλες τις απόψεις - διοργάνωση των εκπαιδευτικών συναντήσεων, ξενάγηση στους χώρους των Ιδρυμάτων και σε Νοσηλευτήρια και ό,τι άλλο μας προσφέρθηκε μέσα από την μεγάλη αγάπη του Σεβασμιωτάτου και του πατέρα Βασίλειου καθώς και όλων των συνεργατών τους. Ευχαριστούμε θερμά όλους!

Ευχόμαστε εκ καρδίας ο καλός Θεός να δίνει φώτιση και δύναμη σε όσους επιτελούν αυτό το σπουδαίο έργο της Διακονίας προς τους εν ασθενεία συνανθρώπους μας, μιας διακονίας αγάπης του Χριστού όπου η ωφέλεια και η ευλογία είναι μεγάλη τόσο για αυτούς που διακονούν όσο και για τους αδελφούς μας οι οποίοι βλέπουν σε εμάς τον Χριστό. Γι΄αυτό και η παρουσία μας πρέπει να είναι τέτοια που να μαρτυρεί την παρουσία του Χριστού, να είναι δηλαδή γεμάτη πίστη, ελπίδα και αγάπη.

Εκ μέρους των Ομάδων «Διακονίας Αγάπης»
Ιδρύματος Καλός Σαμαρείτης
Ενορίας Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως


Φωτογραφικό υλικόΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Πρωτοπρεσβύτερος
Μάριος
Δημοσθένους
(Διπλωματική Μελέτη)

Περισσότερα...

Ο Άγιος Νεκτάριος

ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ & ΠΑΙΔΙΟΥ

Έναρξη Κατηχητικών
Συνάξεων 2021-2022

Λήξη Κατηχητικών
Συνάξεων 2020-2021

Κατηχητική Κίνηση 2018
Παιδική Εξοχή

Φωτογραφίες από Δραστηριότητες
της Κατηχητικής
Κίνησης 2015-2016