ΣΧΟΛΙΑ

Εδώ μπορείτε να μας στείλετε
τα σχόλια και
τις εισηγήσεις σας

ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ
ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Ιουνίου 2024
Μαΐου 2024


ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
ΤΟΥ ΜΗΝΑ


ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά


ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
& ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017

Φωτογραφίες από την εορτή.

Εορτή Αγίου Δημητρίου μεγαλομάρτυρος του Μυροβλήτου

Η ενορία Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως τίμησε και φέτος με μεγαλοπρέπεια την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής εψάλη ο μέγας εσπερινός χοροστατούντος του χωρεπισκόπου Καρπασίας κκΧριστοφόρου. Στο τέλος του εσπερινού ο χωρεπίσκοπος με τους ιερείς του ναού και ενορίτες επισκέφθηκε την φιλανθρωπική αγορά που διοργανώθηκε εκ μέρους του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών της ενορίας μας.

Την ημέρα της εορτής του Αγίου Δημητρίου, αφού εψάλη ο όρθρος, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία με προεξάρχοντα τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ Χρυσόστομο. Μαζί του συλλειτούργησε ο Επίσκοπος Μεσαορίας κΓρηγόριος καθώς και οι ιερείς του ομώνυμου ναού.

Την επομένη της εορτής, μετά τον Εσπερινό προς τιμή του Αγίου Νέστορος, ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Νέστορος στο προαύλιο του ναού. Στη συνέχεια η εικόνα του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Νέστορος μεταφέρθηκαν στο Μακάριο Νοσοκομείο όπου οι ασθενείς και το νοσηλευτικό προσωπικό είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν.

Εορταστικές Εκδηλώσεις, «Δημήτρια 2017».

Την εβδομάδα της εορτής του Αγίου Δημητρίου ακολουθήθηκε ειδικό πρόγραμμα με εορταστικές εκδηλώσεις. Καθημερινά τελείτο η Θεία Λειτουργία, Εσπερινός και Παράκληση στον ΄Αγιο Δημήτριο. Την Κυριακή το πρωί στις 10.30πμ, μετά την Θεία Λειτουργία, στην αίθουσα του ναού πραγματοποιήθηκε ημερίδα για τον ‘Αγιο Δημήτριο με ομιλητή τον κ Δημήτριο Νικήτα, ομότιμο καθηγητή Τμήματος Φιλολογίας Α.Π.Θ ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η θαυματουργική παρουσία του Αγίου Δημητρίου στη ζωή των πιστών».

Το βράδυ τελέστηκε αγρυπνία προς τιμή του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε κατά το αρχαίο τυπικό.

Την Πέμπτη το απόγευμα οι ενορίτες και προσκυνητές απόλαυσαν στο προαύλιο του ναού παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου και της Ανατολής από το μουσικό σχήμα «Ηδύμελπον».

Ολη την εβδομάδα της εορτής του Αγίου Δημητρίου κατά τις ακολουθίες του Εσπερινού, του ‘Ορθρου και της Θείας Λειτουργίας εκτίθεντο για προσκύνηση Λείψανα Αγίων τα οποία φυλάσσονται στον Ιερό μας Ναό.Φωτογραφικό υλικόΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Πρωτοπρεσβύτερος
Μάριος
Δημοσθένους
(Διπλωματική Μελέτη)

Περισσότερα...

Ο Άγιος Νεκτάριος

ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ & ΠΑΙΔΙΟΥ

Έναρξη Κατηχητικών
Συνάξεων 2021-2022

Λήξη Κατηχητικών
Συνάξεων 2020-2021

Κατηχητική Κίνηση 2018
Παιδική Εξοχή

Φωτογραφίες από Δραστηριότητες
της Κατηχητικής
Κίνησης 2015-2016