ΣΧΟΛΙΑ

Εδώ μπορείτε να μας στείλετε
τα σχόλια και
τις εισηγήσεις σας

ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ
ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Ιουνίου 2024
Μαΐου 2024


ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
ΤΟΥ ΜΗΝΑ


ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά


ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΥΡΟΒΛΗΤΟΥ
ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018

Φωτογραφίες από την έναρξη.

Η ενορία Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως τίμησε και φέτος με μεγαλοπρέπεια την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής εψάλη ο μέγας εσπερινός χοροστατούντος του χωρεπισκόπου Καρπασίας κκΧριστοφόρου. Στο τέλος του εσπερινού ο χωρεπίσκοπος με τους ιερείς του ναού και ενορίτες επισκέφθηκε την φιλανθρωπική αγορά που διοργανώθηκε εκ μέρους του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών της ενορίας μας.

Την ημέρα της εορτής του Αγίου Δημητρίου, αφού εψάλη ο όρθρος, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του χωρεπισκόπου Καρπασίας κκΧριστοφόρου.

Την επομένη της εορτής, μετά τον Εσπερινό προς τιμή του Αγίου Νέστορος, η εικόνα του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Νέστορος μεταφέρθηκαν στο Μακάριο Νοσοκομείο όπου δόθηκε η ευκαιρία σε ασθενείς και το νοσηλευτικό προσωπικό να προσκυνήσουν.

Εορταστικές Εκδηλώσεις, «Δημήτρια 2018» Την εβδομάδα της εορτής του Αγίου Δημητρίου ακολουθήθηκε ειδικό πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων και καθημερινά τελείτο η Θεία Λειτουργία, Εσπερινός και Παράκληση στον ΄Αγιο Δημήτριο. Το βράδυ της Δευτέρας τελέστηκε αγρυπνία προς τιμή του Αγίου Ιακώβου Αποστόλου του Αδελφοθέου. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε κατά το αρχαίο τυπικό στο σολέα του ναού. Την Τετάρτη το απόγευμα μετά την ακολουθία του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε πνευματική ομιλία με ομιλιτή τον πρωτοπρεσβυτέρο Παναγιώτη Πίπη προιστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος (Συνοικισμός Στροβόλου ΙΙ) με θέμα: «Ο Άγιος Δημήτριος ως νέος χριστιανός». Την Παρασκευή το απόγευμα μετά τον Εσπερινό προς τιμήν του Αγίου Νέστορος, οι ενορίτες και προσκυνητές απόλαυσαν στο προαύλιο του ναού παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου και της Ανατολής με το μουσικό σχήμα «Ηδύμελπον».

‘Ολη την εβδομάδα της εορτής του Αγίου Δημητρίου κατά τις ακολουθίες του Εσπερινού, του ‘Ορθρου και της Θείας Λειτουργίας εκτίθεντο για προσκύνηση Λείψανα Αγίων τα οποία φυλάσσονται στον Ιερό μας Ναό καθώς και τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου.

«ΑΓΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΕ ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ»


Φωτογραφικό υλικόΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Πρωτοπρεσβύτερος
Μάριος
Δημοσθένους
(Διπλωματική Μελέτη)

Περισσότερα...

Ο Άγιος Νεκτάριος

ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ & ΠΑΙΔΙΟΥ

Έναρξη Κατηχητικών
Συνάξεων 2021-2022

Λήξη Κατηχητικών
Συνάξεων 2020-2021

Κατηχητική Κίνηση 2018
Παιδική Εξοχή

Φωτογραφίες από Δραστηριότητες
της Κατηχητικής
Κίνησης 2015-2016