ΣΧΟΛΙΑ

Εδώ μπορείτε να μας στείλετε
τα σχόλια και
τις εισηγήσεις σας

ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ
ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Ιουνίου 2024
Μαΐου 2024

HOLY
SERVICES

June 2024
April 2024


ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
ΤΟΥ ΜΗΝΑ


ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά


Εορτή Αγίου Δημητρίου
Μεγαλομάρτυρος του Μυροβλήτου

Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019

Φωτογραφίες.

Η ενορία Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως τίμησε με χαρά και ιεροπρέπεια την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής εψάλη ο μέγας εσπερινός χοροστατούντος του χωρεπισκόπου Καρπασίας κκΧριστοφόρου. Πλήθος πιστών συμμετείχαν με ευλάβεια στην ακολουθία του Εσπερινού και ακολούθως στη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στο προαύλιο του Ναού.

Στο τέλος του εσπερινού ο χωρεπίσκοπος με τους ιερείς και ενορίτες επισκέφθηκε και ευλόγησε την φιλανθρωπική αγορά στην αίθουσα «Βασιλικό» που διοργανώθηκε εκ μέρους του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών της ενορίας μας. Την ημέρα της εορτής του Αγίου Δημητρίου εψάλη ο όρθρος και τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του χωρεπισκόπου Καρπασίας κκΧριστοφόρου. Την επομένη της εορτής το απόγευμα οι εικόνες του Αγίου Δημητρίου και Αγίου Νέστορος μεταφέρθηκαν στο Μακάριο Νοσοκομείο όπου δόθηκε η ευκαιρία σε ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό να προσκυνήσουν και να πάρουν την ευλογία των Αγίων.

Εορταστικές Εκδηλώσεις, «Δημήτρια 2019»

Την εβδομάδα της εορτής του Αγίου Δημητρίου ακολουθήθηκε ειδικό πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων. Καθημερινά τελείτο η Θεία Λειτουργία, Εσπερινός και Παράκληση στον ΄Αγιο Δημήτριο. Το βράδυ της Τρίτης τελέσθηκε αγρυπνία κατά το αρχαίο τυπικό στο σολέα του ναού, προς τιμή του Αγίου Ιακώβου Αποστόλου του Αδελφοθέου. Σάββατο απόγευμα μετά τον Εσπερινό προς τιμήν του Αγίου Νέστορος, ενορίτες και προσκυνητές απόλαυσαν στο προαύλιο του ναού παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου και Ανατολής με το μουσικό σχήμα «Ηδύμελπον».

Όλη την εβδομάδα κατά τις ακολουθίες του Εσπερινού, του ‘Ορθρου και της Θείας Λειτουργίας εκτίθεντο για προσκύνηση Λείψανα Αγίων τα οποία φυλάσσονται στον Ιερό Ναό καθώς και τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου.

«ΑΓΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΕ ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ»


Φωτογραφικό υλικόΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Πρωτοπρεσβύτερος
Μάριος
Δημοσθένους
(Διπλωματική Μελέτη)

Περισσότερα...

Ο Άγιος Νεκτάριος

ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ & ΠΑΙΔΙΟΥ

Έναρξη Κατηχητικών
Συνάξεων 2021-2022

Λήξη Κατηχητικών
Συνάξεων 2020-2021

Κατηχητική Κίνηση 2018
Παιδική Εξοχή

Φωτογραφίες από Δραστηριότητες
της Κατηχητικής
Κίνησης 2015-2016