ΣΧΟΛΙΑ

Εδώ μπορείτε να μας στείλετε
τα σχόλια και
τις εισηγήσεις σας

ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ
ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Ιουνίου 2024
Μαΐου 2024

HOLY
SERVICES

June 2024
April 2024


ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
ΤΟΥ ΜΗΝΑ


ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά


Εορτή Αγίου Νεκταρίου
Πενταπόλεως του θαυματουργού
Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2020

Φωτογραφίες.

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την κοίμησή του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού. Με περισσή χαρά και ευλάβεια εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως. Η ενορία μας έχει την ιδιαίτερη ευλογία να έχει ένα παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο το οποίο βρίσκεται μέσα στο ναό του Αγίου Δημητρίου. Αυτό το μικρό αλλά πολύ όμορφο παρεκκλήσιο είναι καθημερινά ένας χώρος προσευχής, αγιασμού και ευλογίας για τους ενορίτες και άλλους προσκυνητές.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο εσπερινός και στη συνέχεια νυχτερινή ακολουθία με Άγιον Ευχέλαιο, Παρακλητικό Κανόνα και Χαιρετισμούς στον Άγιο Νεκτάριο. Το πρωί της εορτής τελέστηκε ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Λίγα λόγια για το βίο του Αγίου
Γεννήθηκε στις 1 Οκτωβρίου του 1846 μ.Χ. στη Σηλυβρία της Θράκης Το 1876 μ.Χ. εκάρη μοναχός και στις 15 Ιανουαρίου 1877 μ.Χ. χειροτονήθηκε διάκονος με το όνομα Νεκτάριος. Το 1881 μ.Χ. μετέβηκε στην Αθήνα όπου σπούδασε Θεολογία. Χειροτονήθηκε το 1886μ.Χ σε πρεσβύτερο και στις 15 Ιανουαρίου 1889 μ.Χ Μητροπολίτης Πενταπόλεως. Διετέλεσε διευθυντής της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής στην Αθήνα (1894-1904 μ.Χ.). Το 1904 μ.Χ. ίδρυσε γυναικεία Μονή στην Αίγινα. Κοιμήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1920 μ.Χ. Η αγιότητα του ήταν τόσο μεγάλη ώστε επιτέλεσε πολλά θαύματα, πριν αλλά και μετά τον θάνατο του. Ενταφιάστηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στην Αίγινα. Η ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1953 μ.Χ. και στις 20 Απριλίου του 1961 μ.Χ, με Πράξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, διακηρύχθηκε Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Απολυτίκιον Αγίου Νεκταρίου
«Σηλυβρίας τον γόνον και Αιγίνης τον έφορον, τον εσχάτοις χρόνοις φανέντα, αρετής φίλον γνήσιον, Νεκτάριον τιμήσωμεν πιστοί, ως ένθεον θεράποντα Χριστού, αναβλύζει γαρ ιάσεις παντοδαπάς, τοις ευλαβώς κραυγάζουσι, δόξα τω σε δοξάσαντι Χριστώ, δόξα τω σε θαυμαστώσαντι, δόξα τω ενεργούντι δια σου, πάσιν ιάματα».

«‘Αγιε του Θεού Νεκτάριε πρέσβευε υπερ ημών»Φωτογραφικό υλικό
ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Πρωτοπρεσβύτερος
Μάριος
Δημοσθένους
(Διπλωματική Μελέτη)

Περισσότερα...

Ο Άγιος Νεκτάριος

ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ & ΠΑΙΔΙΟΥ

Έναρξη Κατηχητικών
Συνάξεων 2021-2022

Λήξη Κατηχητικών
Συνάξεων 2020-2021

Κατηχητική Κίνηση 2018
Παιδική Εξοχή

Φωτογραφίες από Δραστηριότητες
της Κατηχητικής
Κίνησης 2015-2016