ΣΧΟΛΙΑ

Εδώ μπορείτε να μας στείλετε
τα σχόλια και
τις εισηγήσεις σας

ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ
ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Ιουνίου 2024
Μαΐου 2024

HOLY
SERVICES

June 2024
April 2024


ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
ΤΟΥ ΜΗΝΑ


ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά


«ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022»
Εορτή Αγίου Δημητρίου
Μεγαλομάρτυρος του Μυροβλήτου
Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2022

Φωτογραφίες.

Η ενορία Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως τίμησε με τη δέουσα ιεροπρέπεια και περισσή χαρά την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου. Την εβδομάδα της εορτής του Αγίου Δημητρίου πραγματοποιήθηκε ειδικό πρόγραμμα με εορταστικές εκδηλώσεις από την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου μέχρι την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022. Καθημερινά τελείτο η Θεία Λειτουργία, Εσπερινός και Παράκληση στον Άγιο Δημήτριο.

Την Κυριακή το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου κατά το αρχαίο τυπικό και την Τρίτη το απόγευμα 25 Οκτωβρίου στις 5.30μμ τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου και ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κΙωάννης.Την Τετάρτη το πρωί τελέστηκε ο ΄Ορθρος και η Θεία Λειτουργία χωροστατούντος του Χωρεπισκόπου Καρπασίας κΧριστοφόρου.

Την Τετάρτη το απόγευμα τελέστηκε η Παράκληση στον Αγιο Δημήτριο και στη συνέχεια η εικόνα του Αγίου Δημητρίου και το άγιο λείψανο του μεταφέρθηκαν στο Μακάριο Νοσοκομείο για να προσκυνήσουν τόσο οι ασθενείς όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Το βράδυ, ενορίτες και προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο προαύλιο του Ναού μικρασιάτικα τραγούδια, που ερμήνευσε με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων το μουσικό σχήμα «Ηδύμελπον». ιδιαίτερη εντύπωση άφησε το παραδοσιακό βυζαντινό όργανο ‘κανονάκι’ το οποίο εκτελούσε ο πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Δημοσθένους.

΄Όλη την εβδομάδα της εορτής του Αγίου Δημητρίου κατά τις ακολουθίες του Εσπερινού, του ‘Ορθρου και της Θείας Λειτουργίας εκτίθεντo για προσκύνηση Λείψανα Αγίων τα οποία φυλάσσονται στον Ιερό μας Ναό μαζί με μικρό τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου.

«Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!»Φωτογραφικό υλικό
ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Πρωτοπρεσβύτερος
Μάριος
Δημοσθένους
(Διπλωματική Μελέτη)

Περισσότερα...

Ο Άγιος Νεκτάριος

ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ & ΠΑΙΔΙΟΥ

Έναρξη Κατηχητικών
Συνάξεων 2021-2022

Λήξη Κατηχητικών
Συνάξεων 2020-2021

Κατηχητική Κίνηση 2018
Παιδική Εξοχή

Φωτογραφίες από Δραστηριότητες
της Κατηχητικής
Κίνησης 2015-2016