ΣΧΟΛΙΑ

Εδώ μπορείτε να μας στείλετε
τα σχόλια και
τις εισηγήσεις σας

ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ
ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Ιουνίου 2024
Μαΐου 2024


ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
ΤΟΥ ΜΗΝΑ


ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά


«ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023»
Εορτή Αγίου Δημητρίου
Μεγαλομάρτυρος του Μυροβλήτου
Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2023

Φωτογραφίες.

Η ενορία Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως τίμησε με τη δέουσα ιεροπρέπεια και περισσή χαρά την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου. Την εβδομάδα της εορτής του Αγίου Δημητρίου πραγματοποιήθηκε ειδικό πρόγραμμα για τα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023». Καθημερινά τελείτο η Θεία Λειτουργία, Εσπερινός και Παράκληση στον Άγιο Δημήτριο και εκτίθεντo για προσκύνηση Λείψανα Αγίων τα οποία φυλάσσονται στον Ιερό μας Ναό μαζί με μικρό τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου.

Ιδιαίτερη ευλογία ήταν η τέλεση της αγρυπνίας την Κυριακή το βράδυ προς τιμή του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου κατά το αρχαίο τυπικό. Την Τετάρτη το απόγευμα τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου προεξάρχοντος του μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κΓεωργίου και ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου. Στο προαύλιο του ναού διοργανώθηκε φιλανθρωπική αγορά εκ μέρους του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών της ενορίας μας με νόστιμα εδέσματα και όμορφα λουλούδια.

Την ημέρα της εορτής τελέστηκε ο ΄Ορθρος και η Θεία Λειτουργία χωροστατούντος του Χωρεπισκόπου Καρπασίας κκΧριστοφόρου και το απόγευμα η Παράκληση στον Άγιο Δημήτριο. Στη συνέχεια οι ιερείς του ναού μετέβησαν με την εικόνα του Αγίου Δημητρίου και το άγιο λείψανο του, στο Μακάριο Νοσοκομείο για να ευλογήσουν τους ασθενείς και το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Αργότερα, το ίδιο βράδυ ενορίτες και προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακά τραγούδια, που ερμήνευσε με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων το μουσικό σχήμα «Ηδύμελπον». ιδιαίτερη εντύπωση άφησε το παραδοσιακό βυζαντινό όργανο ‘κανονάκι’ το οποίο εκτελούσε ο πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Δημοσθένους!

Την επομένη της εορτής, Παρασκευή πρωί τελέστηκε ο ΄Ορθρος και η Θεία Λειτουργία προς τιμή του Αγίου Νέστορος χωροστατούντος του Χωρεπισκόπου Νεαπόλεως κκΠορφυρίου. Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!

«ΑΓΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΕ ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ»Φωτογραφικό υλικό
ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Πρωτοπρεσβύτερος
Μάριος
Δημοσθένους
(Διπλωματική Μελέτη)

Περισσότερα...

Ο Άγιος Νεκτάριος

ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ & ΠΑΙΔΙΟΥ

Έναρξη Κατηχητικών
Συνάξεων 2021-2022

Λήξη Κατηχητικών
Συνάξεων 2020-2021

Κατηχητική Κίνηση 2018
Παιδική Εξοχή

Φωτογραφίες από Δραστηριότητες
της Κατηχητικής
Κίνησης 2015-2016